Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. április 1. 15:56

Csak most jön igazán a neheze a Szedeáknak

Fennállásának legjobb szezonját futja a Szedeák, a csapat a harmadik helyen végzett az alapszakaszban, így bejutott a rájátszásba, ahol a Paks lesz az ellenfele. A csapat a kupában is vitézkedik, a negyeddöntőben a Debrecen ellen játszanak április 7-én szerdán.

Hirdetés

A múlt szombaton lezárult az alapszakasz a kosarasoknál. A Naturtex-SZTE-Szedeák együttese, a Szolnok és a Sopron mögött a harmadik helyen végzett, az utolsó mérkőzésen meglepetésre legyőzték a Szolnokot. A csapat a Magyar Kupáért küzdő 8 együttes között is ott van, jövő héten szerdán Budapesten a Debrecen ellen játszanak a négy közé jutásért. A Szedeáknak ez a legjobb szezonja, hisz a rájátszásba és a Magyar Kupába is csak egyszer jutottak be, és ráadásul nem ugyan abban az évben.

Kardos Péter, a klub elnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján elmondta, a csapatnak jól kezdődött a bajnokság októberben, hiszen a Jászberény és a Sopron ellenni is győztek. Számára ekkor kezdett el körvonalazódni, hogy ez a csapat jó idényt fut majd.

Az eddigi teljesítményt pedig Szrecsko Szekulovics tanítványai megkoronázták az utolsó mérkőzésükön, amikor megverték odahaza a Szolnokot. Ez még soha nem sikerült nekik.

Az elnök a jövő heti kupamérkőzésről elmondta,

mivel egy meccsen dől el a továbbjutás, 50 százalékos esélyt lát a győzelemre, mert a Debrecen hasonló játékerőt képvisel. Bízik abban, hogy a Szolnok elleni formát hozza majd a csapat és akkor továbbjutnak a legjobb négy közé.

Hozzátette, sokak szerint a Szedeáknak nincs rájátszás- és kuparutinja, azonban arra felhívta a figyelmet, hogy két olyan ember is van az együttesben, aki nagy rutinnal rendelkezik: Szrecsko Szekulovics és Govens Darrin. Kettőjük tudása és tapasztalata sokat segíthet minden játékosnak. Az elnök is kihangsúlyozta,

bármi is lesz, mindenki nagyon büszke a csapat eddigi teljesítményére.

A klub vezetése már a jövőn is gondolkozik. Kardos Péter elmondta, májusban kezdenek el készülni a következő szezonra, tárgyalnak a szponzorokkal és a játékosokkal. Azonban a koronavírus-járvány miatt minden bizonytalan. Terveik szerint nem lenne nagy változás a csapatban. Hangsúlyozta, a vezetőség bízik abban, hogy a mostani eredményükkel be tudják bizonyítani a szponzorainknak, hogy egy kicsivel nagyobb támogatással képesek lesznek megismételni ezt az eredményt.

„Úgy gondolom, megéri azt a pici plusz odaadni nekünk annak reményében, hogy akkor nem hátul leszünk a bajnokságban, hanem tényleg valami igazán nagy örömet tudunk okozni a szegedi embereknek”

– mondta az elnök.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kardos Péter kosárlabda magyar kupa Naturtex-SZTE-Szedeák rájátszás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés