Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 1. 14:59

Szárnyal a lakáspiac: rekordszámú, több mint 15 ezer adásvétel volt márciusban

Az elmúlt tíz évben nem volt ilyen Magyarországon.

Hirdetés

Tovább folytatódik a lakáspiac szárnyalása Magyarországon, márciusban az elmúlt 10 évben először lépte át az adásvételek száma a 15 ezret a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint – közölte a cég csütörtökön.

A közlemény szerint

az idén márciusban becsült 15 ezer 630 tranzakció csaknem 41 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, de az idei februári csúcsot is több mint 7 százalékkal túlszárnyalta. Az év első negyedévében így több mint 41 ezer adásvétellel zárt a piac, ami szintén az elmúlt 10 év legerősebb első negyedévét jelenti.

A Duna House elemzői szerint az aktív piacot és a továbbra is erős keresletet, a nemzetközileg is tapasztalható koronavírus-járvány okozta lakhatási igények változása miatti többlettranzakciók és hazai környezetben az erre ráerősítő otthonteremtési támogatások okozzák.

Ez a piaci trend éves szinten akár kétszámjegyű árnövekedést is okozhat az ingatlanoknál.

Az ingaltanpiac mellett nő a jelzáloghitel piac is, ahol Duna House pénzügyek 93 milliárd forintos piaci volument jelzett előre, ami szintén csúcsot jelent Magyarországon.

A jegybank adatai szerint a 90 milliárd forint feletti piac tavaly szeptemberben alakult ki, akkor 92,46 milliárd forint jelzálogcélú lakáshitelt nyújtottak a háztartásoknak a pénzintézetek, a Duna House szerint idén márciusban az előrejelzés alapján ez a csúcs meg fog dőlni.

A cég a pénzügyek, a jelzáloghitelek és az otthonteremtési támogatások piacán kiemelkedően erős második negyedévre számít.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Duna House ingatlan ingatlanár ingatlanpiac járvány koronavírus lakáspiac lakás lakásár állami támogatás covid-19 járványkezelés otthonfelújítási támogatás támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés