Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. április 1. 11:40

Csehországban idén márciusban haltak meg a legtöbben a járvány tavalyi kitörése óta

Az utóbbi hetekben viszont lassulni kezdett a vírus terjedése.

Hirdetés

A cseh egészségügyi minisztérium csütörtökön nyilvánosságra hozott kimutatása szerint márciusban 5779 ember halt meg a koronavírus szövődményeiben, ami mintegy 800-zal több, mint az eddig legtragikusabb decemberi adat.

A tavaly márciusban kirobbant járványnak március végéig 26 ezer 586 áldozata van Csehországban.

A cseh egészségügyi szakembereknek az a meggyőződése, hogy a járványt csak az oltásokkal lehet véglegesen legyőzni. A 10,7 millió lakosú Csehországban eddig több mint félmillió ember kapta már meg a vakcina mindkét adagját, míg az első adagot 1,2 millióan.

A járvány terjedése az utóbbi hetekben lassulást jelez. Szerdán a laboratóriumi szűrések 7205 új igazolt fertőzést mutattak ki, 1600-zal kevesebbet, mint egy hete, és 1400-zal kevesebbet, mint kedden.

Míg a napi új fertőzések száma aránylag gyorsan csökken, a kórházak leterheltségének mérséklődése lassúbb.

Tény azonban, hogy a kórházakban kezelt betegek száma, valamint a súlyos eseteké is, hetek óta szintén folyamatos csökkenést mutat.

„A csehországi járványhelyzetet jelenleg legtalálóbban talán a felemás jelzővel lehet kifejezni” – mondta a cseh közrádióban Ladislav Dusek, az egészségügyi információk és statisztikák hivatalának igazgatója.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 Csehország fertőzés járvány járványkezelés koronavírus oltás oltóanyag pandémia statisztika vakcina világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés