Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Négy szegedi is van az Eb-n és a tokiói olimpián résztvevő magyar úszócsapatban
Ziccer 2021. március 31. 20:18

Négy szegedi is van az Eb-n és a tokiói olimpián résztvevő magyar úszócsapatban

Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület. A csapatokban négy szegedi versenyző is helyet kapott.

Hirdetés

A tokiói utazó keretbe – a most védetté nyilvánítottak mellett –még a június 16. és 19. között esedékes Budapest Open zárónapjáig lehet bekerülni.

Az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokságon nagy csapatot szerepeltet a szövetségi kapitány, ugyanis 31 férfi és 25 női úszó kap lehetőséget a Duna Arénában, mivel az egyéni számokban országonként négy induló nevezhető az előfutamokba, akik közül kettő juthat az elődöntőbe és döntőbe.

„Hogy a kontinensviadalon ki, milyen távon áll rajthoz, az lassan véglegessé válik, de még várok néhány visszajelzést az edzőktől, így ezt a részt kicsit később szeretném megosztani a nyilvánossággal” - tette hozzá az Eb-névsorhoz Sós Csaba.

Az Európa-bajnoki csapat helyet kapott az úszó országos bajnokságon aranyérmet nyert Haász Szegedi Úszó Egylet négy kiváló versenyzője: Fábián Bettina (400 m gyors, 800 m gyors), Fábián Fanni (200 m gyors, 400 m gyors), Olasz Anna (1500 m gyors, 10 km nyílt vizi) és Vas Luca (800 m gyors, 5 km nyílt vizi, 25 km nyílt vizi) is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa-bajnokság Fábián Bettina Fábián Fanni Olasz Anna olimpia Szegedi Úszó Egylet Vas Luca
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés