Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 31. 16:48 Forrás: Szeged Televízió

Kardos József egykori Fidesz-alapító a Témában: Le kell leplezni a hazug és gonosz Orbánt

A folyamatos elkeseredés és az országban zajló folyamatok okozták Kardos Józsefben azt a dühöt, ami odáig fajult, hogy ön- és közveszélyes elmének nevezte Orbán Viktort.

Hirdetés

Erkölcsi kötelességének érzi megszólalni egykori Fidesz-alapítótagként, és szeretné lerántani a leplet a Fideszt vezető miniszterelnökről – mondta a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában a kedden Orbán Viktort nyílt levélben bíráló Kardos József.

„Főleg Orbán Viktort tartom felelősnek azért, ami Magyarországon tapasztalható” – mondta Kardos, aki szerint Orbán egykor nagy jövő elé nézett, hittek benne, de becsapta a pártját és az egész országot.

Az Fidesz-alapító szerint Magyarország a Nyugathoz akar tartozni, nem a Kelethez, és bár lehet kereskedni mindenkivel és kell is, de diktatúrákkal nem lenne szabad barátkozni.

1956-os nemzetként szembe köpjük önmagunkat, és azokat a népeket és törekvéseket lehetetlenítjük el a hallgatásunkkal, akik bajban vannak Keleten – magyarázta Kardos.

„Meg kell értetni az emberekkel, hogy hamis illúziókon alapulnak azok a dolgok, amikkel fanatikusan követik ezt az embert. Le kell rántani a leplet, ami alatt nagyon sok hazugság és gonoszság lapul.”

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, azaz a Fidesz-hű médiát Orbán hatalmának egyik fő oszlopaként írta le, mert sokan csak innen és a közszolgálatinak mondott állami médiából tudnak csak tájékozódni.

Szerinte Orbán képtelen elfogadni a kritikát bel- és külföldön is, Magyarország marginális helyzetbe került. „Előbb-utóbb az Európai Uniónak is elege lesz Magyarországból, ha így haladunk” – tette hozzá Kardos.

A Fidesz-alapító úgy látja, a magyarok megszokták a korrupciót és az uram-bátyám világot. Erre szocializált a Rákosi- és Kádár-rendszer is.

„Akkor fognak az emberek igazán rájönni, hogy mit veszítenek, amikor azzal szembesülnek, hogy ezekből az ezermilliárdokból mit lehetett volna építeni.” Kardos József példaként az egészségügy nehézségeit és a több százmilliárd forintért felépített stadionokat állította szembe egymással.

A lopott pénzből szerinte a tanárok bérét meg lehetne emelni, az iskolákat fel lehetne újítani.

Emlékeztetett: az Európai Unió annyi pénzt küldött Magyarországra, amennyit a második világháború után a Marshall-segély jelentett a nyugati országoknak.

„Magyarország óriási lehetőséget szalasztott el az utóbbi tíz évben” – mondta Kardos, majd feltette a kérdést: „Mit ért el ez a kormány azon kívül, hogy meggazdagodtak a NER-lovagok?”

Kardos Józseffel a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélgetett

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Kardos József Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés