Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Lázár János, híres járványügyi szakember szerint 20 ezer magyar ember halt meg a nyugati vakcinák hiánya miatt, a keletiek viszont 600 ezret megmentettek
Túl a városon 2021. március 30. 22:36

Lázár János, híres járványügyi szakember szerint 20 ezer magyar ember halt meg a nyugati vakcinák hiánya miatt, a keletiek viszont 600 ezret megmentettek

A parkolópályára állított egykori miniszter gondolt egyet, és elkezdett számolni. Ez jött ki.

Hirdetés
Hirdetés

Lázár János, egykori kancelláriaminiszter, a Fidesz parlamenti képviselője, miniszterelnöki és kormánybiztos nyiltkozott a barátai tulajdonában álló hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek, és arról beszélt, hogy szerinte életveszélyes döntést hoztak azok a politikusok, akik a vakcinabeszerzésben Brüsszelre bízták magukat.

Szerinte míg Nagy-Britanniában 50 százalék fölötti az átoltottság, addig az Európai Unióban választópolgárok halnak meg az Európai Bizottság rossz döntései miatt. Ebből következik, hogy ha Nagy-Britannia az EU tagja maradt volna, sokkal több brit halt volna meg.

Arról is beszélt, hogy szerinte az ellenzéki politikusokat súlyos felelősség terheli, amiért a keleti vakcinák ellen kampányolnak.

„Nem értem azokat az ellenzékieket, akik a védőoltások felvétele ellen kampányolnak, és akik Brüsszelt védik a magyarokkal szemben, holott az Európai Uniótól kevesebb vakcina érkezik a vártnál. Az unió európai és magyar életekért is hibáztatható, hiszen sokan oltás hiányában kerültek lélegeztetőgépre, rosszabb esetben temetőbe” – mondta Lázár.

„A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyar embernek mentették meg az életét, illetve óvták meg őket a súlyos betegségtől, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar vesztette életét.”

– osztotta meg számításait a hallgatókkal az ezek szerint a járványmatematikához is értő politikus. 

A Telex Lázár nyilatkozatával kapcsolatosan megjegyzi, hogy Magyarországra március 30-ig 2 millió 129 ezer 515 nyugati, azaz uniós beszerzésű vakcina érkezett, míg Oroszországból és Kínából összesen 2 millió 205 ezer 600 keleti vakcina, vagyis a kormányzati tájékoztató oldal hivatalos adatai alapján nagyjából azonos mennyiségű oltóanyag jött keddig nyugatról és keletről.

A Pfizer–BioNTech-vakcinjából egyébként éppen ma érkezett egy újabb nagyobb adag Magyarországra.

Lázár Jánost a vásárhelyi rádióban kérdezték arról is, tart-e a Momentum által megígért felcsúti pertől, amire a Fidesz korábbi erős embere azt mondta:

„A fideszesek bármikor bármilyen elszámoltatás elé állnak, akár velem is lehet kezdeni. A Fidesz megvédi a saját, illetve a fideszes politikusok megvédik a saját becsületüket és egymás becsületét. Semmilyen vizsgálattól nem tartunk, nem félünk, bármilyen eljárásról van szó.”

Ehhez szerényen még hozzátette, hogy

„Olyan ember, akitől félnék, még nem született meg erre a világra.”

Szerinte „az ellenzék minden nap jogállamiságért kiált, ugyanakkor antidemokratikus, diktatórikus, jogellenes  elszámoltatást, pereket ígérnek. Ilyen Fekete-Győr András is, aki lehet, hogy éppen az ÁVH-t hozná vissza, mint ami Rákosi Mátyás idején volt”.

Lázár János az interjúban, ahol csak tudta, szidta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, de mivel ebben nem volt semmi újdonság, ezért ebből nem idézünk. Aki kíváncsi rá, itt meghallgathatja.

(Nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel covid-19 Európai Unió Hódmezővásárhely járvány járványkezelés koronavírus Lázár János oltás oltóanyag Rádió 7 vakcina Márki-Zay Péter Orbán-kormány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés