Hirdetés
Túl a városon 2021. március 30. 17:45

Több mint 165 ezer adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

A második negyedévben jelentősen megnövelik az országba szállított dózisok számát.

Hirdetés
Hirdetés

Közelíti a másfél milliót a Pfizer által Magyarországra szállított koronavírus elleni vakcina mennyisége – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. Azt írták, hogy kedden újabb, több mint 165 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ami már a 15. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

„A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti menetrendben a COVID-19 elleni vakcináját Magyarországra, csak március hónapban több mint 690 ezer adag oltóanyaggal segítve a hazai védekezést”

– írják.

Ez a vakcina az első volt az Európai Unióban, ami feltételes forgalomba hozatali engedélyt kapott a 16 éves vagy annál idősebbek oltására. Az első szállítmány tavaly december 26-án érkezett Magyarországra, a cég szerint azóta is heti rendszerességgel érkeznek a vakcinák. 

A két vállalat az idei év elején bővítette a gyártási kapacitásait, a céljuk az, hogy idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte. Magyarország esetében az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított dózisok számát – olvasható a közleményben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BioNTech járvány járványkezelés koronavírus oltás Pfizer vakcina szállítmány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés