Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 30. 09:24 Forrás: Szegedi Tükör

Vissza a múltba? – Kutnyik Pál olvasói levele

A kérdés helyett bátran írhatnám tényként is, hogy a magyar ember dicsősége akkor következhetne be, ha egy teljesen más és jobb útra térne regnáló hatalmunk.

Hirdetés
Hirdetés

Igen ám, csakhogy a mi jó politikusaink olyan tévútra tértek az elmúlt tíz év alatt, ahonnan – bár nem tartom lehetetlennek – 180 fokos fordulatot kellene venni, mielőtt végleg a szakadékba zuhanna országunk.

A demokráciában a hatalom és a pénz azok kezében van (a mindenkori legális kormány vonatkozásában), akiknek a kezébe a polgárok szavazatukkal teszik azt. A szavazatokhoz viszont elköteleződés kell, amelyet az ismert tények alapoznak meg. Ha viszont ezek a tények nem ismerhetők vagy csak eltorzítva fordulnak elő, akkor de facto sérül az információszabadság, deficitessé válik a népuralom. Illiberálissá, méltatlan gúnynevén kereszténydemokráciává, és innen már csak a távoli Kelet felé van számunkra járható út.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Az orbáni rezsim a saját hibái miatt esik rendre nagyokat (különböző alapítványok kierőszakolásával, a tao-milliárdok eltűnéseinek takargatásával etc.).

Az államhatalom mindig a saját érdekeit akarja megvédeni, és ha teheti, nem köti az adatkérők orrára, még akkor sem, ha azok vitathatatlanul közérdekűek. Az elmúlt tíz évben, teszi hozzá Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, valami mégis nagyon elromlott: a hatalom egyre elzárkózóbb, egyre nehezebb ellenőrizni.

A kormány csúnyán játszik, többször menet közben változtat – nemegyszer visszamenőleges hatállyal – a játékszabályokon.

Magyarországon gyakorlatilag „megszűnt” a jogállamiság, a világ egyik legcentralizáltabb országa lett, ahol a hatalmon kívül senki másnak nem lehet szava.

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jogállamiság Kutnyik Pál Ligeti Miklós olvasói levél Orbán Viktor Szegedi Tükör Transparency International Magyarország

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés