Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 29. 15:12

Bevizsgáltak 250 ezer adag Szputnyik-vakcinát, oltható

Eddig a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálta a legutóbbi orosz vakcinaszállítmányt.

Hirdetés

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be Müller Cecília, hogy mindent rendben találtak a 250 ezer adag Szputnyik V-nél, a szállítmány alkalmas arra, hogy beoltsák vele az embereket.

A sajtótájékoztatón a tisztifőorvos ezúttal is kérte a pedagógusokat és az iskolai- valamint a bölcsődei dolgozókat, hogy regisztráljanak az oltásra.

A várandósoknak azt mondta, vigyenek magukkal terhesgondozási kiskönyvet vagy igazolást az orvosuktól, hogy jogosultak a vakcinára, amit egyébként a várandósság 12. hetétől ajánlanak.

Müller Cecília arra kérte a lakosságot, hogy húsvétkor „a különböző háztartásban élők ne jöjjenek össze”. Ezt is mondta, hogy „ha nem fertőződünk meg, azzal rendkívül sokat segítünk a családunknak, magunknak, az egész országnak, és az egészségügyi rendszernek”, ugyanis szerinte

rendkívül leterheltek a kórházak intenzív osztályai.

Arról nem számolt be, hogy pontosan mennyi beteg van intenzív osztályon, de az biztos, hogy közel 1500 koronavírusos beteget kell lélegeztetni, és 12 ezren vannak kórházban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsődei nevelő járvány járványkezelés koronavírus Müller Cecília Nemzeti Népegészségügyi Központ oltás operatív törzs pedagógus Szputnyik V vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés