Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Pfizer- és Moderna-vakcinákkal, soron kívül oltják a kismamákat, de kell hozzá a várandósgondozási kiskönyv is
Túl a városon 2021. március 29. 08:18

Pfizer- és Moderna-vakcinákkal, soron kívül oltják a kismamákat, de kell hozzá a várandósgondozási kiskönyv is

Minden megyében és Budapesten is lesz erre kijelölt kórházi oltópont Novák Katalin családminiszter szerint.

Hirdetés

A napokban derült ki, hogy a kismamákat is elkezdik beoltani a koronavírus ellen, ráadásul soron kívül, kijelölt oltópontokon. Ennek kapcsán vasárnap Novák Katalin néhány információt osztott meg a Facebook-oldalán.

Miután a szakmai állásfoglalás megszületett a várandósok oltásának lehetőségéről, soron kívül lehetővé teszik a kismamák biztonságos vakcinával történő beoltását – írta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Arra kérik a várandósokat, hogy regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton.

Novák szerint

minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is kérhet majd időpontot az oltásra. Ezek listáját és elérhetőségét jövő hét közepén teszik közzé a koronavirus.gov.hu oldalon.

A miniszter külön kiemelte, hogy

a kismamák az oltáshoz ne felejtsék otthon a várandósgondozási kiskönyvüket.

Az oltáshoz Pfizer- és Moderna-vakcinákat lehet használni a szakmai iránymutatás szerint, ami az első oltást a várandósság 12. hete után, a másodikat a szülést követően javasolja, derül ki Novák Katalin posztjából.

A kismamák oltása iránt óriási az érdeklődés, amint kiderült, hogy megkaphatják a vakcinát, a fővárosban szombaton máris hosszú sorok alakultak ki a Semmelweis Egyetem oltópontjainál.

Novák Katalin teljes posztja itt olvasható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés járvány járványkezelés kismama koronavírus Novák Katalin oltás Orbán-kormány vakcina vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés