Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Tiszaligeti visszavágás, avagy csodás győzelem egy pazar alapszakasz végén: Szolnoki Olajbányász KK–Naturtex-SZTE-Szedeák 74–91 (19–23, 19–21, 22–24, 14–23)
Ziccer 2021. március 28. 10:45

Tiszaligeti visszavágás, avagy csodás győzelem egy pazar alapszakasz végén: Szolnoki Olajbányász KK–Naturtex-SZTE-Szedeák 74–91 (19–23, 19–21, 22–24, 14–23)

Méltó befejezése volt az idei alapszakasznak a szolnoki bajnoki. Jöhet a rájátszás, bízzunk benne, sok ilyen győzelmet arat ott is a Szedeák.

Hirdetés

Szolnoki Olajbányász KK–Naturtex-SZTE-Szedeák 74–91 (19–23, 19–21, 22–24, 14–23)
Tippmix Férfi NB I A csoport, 24. forduló, Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés. Vezette: Cziffra Csaba Zsolt, Török Róbert, Farkas Gábor.
Szolnoki Olajbányász KK: Warner 9/3, Kovács 4, Rudner 6/6, Subotić 12/3, Čakarun 28. Csere: Badžim 3/3, Pongó 3, Zsiros 5, Taiwo 4, Pallai. Vezetőedző: Gašper Potočnik.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7/3, Govens 29/18, Brown 14/9, Bognár 8, Dželetović 23/6. Csere: Dickey 8, Keller, Mayer, Kerpel-Fronius B. 2, Polányi. Vezetőedző: Srećko Sekulović.

A Szedeáknak volt fontosabb a meccs, tudták, ha nyernek, akkor harmadikként fejezik be az alapszakaszt, az Olaj meg már az élen végzett a rájátszás előtt, mindegy, mi lesz a vége. Mégis, könnyű szegedi győzelemben nem lehetett előzetesen reménykedni, hiszen eddig a meccsig egy csapat tudott nyerni ebben a szezonban vendégként a Tiszaligeti Sportcsarnokban, a Kecskemét. Az is bravúrgyőzelem volt, és a mostani szegedi siker is az volt. Kellett hozzá, hogy a szegedieknek minden második hárompontosan beessen, összesen tizenkettőt dobtak, meg az is, hogy kétszer annyi labdát szerezzenek, mint a hazaiak.

A győzelem visszavágás is volt egy balszerencsés hazai vereségért, egyúttal az egész alapszakasz megkoronozása, vagy sokkal inkább: a rumos cseresznye a tejszínhab tetején. Mert ha kikaptak volna Govensék Szolnokon, már akkor is pazar lett volna ez az alapszakasz, hiszen először vannak ott a felsőházi rájátszásban, és még a dobogóra is odaértek.

Gašper Potočnik: – A mai játékunkból hiányzott az agresszivitás, a tűz. Erőtlen volt. Nem azt hoztuk, amit szoktunk. Nem tetszik, de el kell fogadnunk. Ilyen a sport. Ne legyen félreértés, nagyon is kijár az elismerés Szegedre, nem csak a ma este okán, hanem az egész szezonban mutatott teljesítményükért. Védekezésben és támadásban is kiválóan játszottak, nem vagyok meglepve, hogy ilyenformán ma kikaptunk tőlük. Ők keményen védekeztek, mi pedig 12 hárompontost kaptunk, ami nem történik meg sokszor. Ugyanakkor sok eladott labdával játszottunk és sokkal kevesebb pontot szereztünk a távoli dobásainkból, mint általában. Ez a szegedi csapat veszélyes, bárkivel is hozza őket össze a sors a rájátszásban. Nekünk el kell felejtenünk ezt a meccset és készülni a következő ellenfélre. A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, a jövőben sokkal agresszívabban kell játszanunk, mint ma. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a Szegednek!

Srećko Sekulović: – Gratulálok a Szolnoknak az alapszakasz győzelemhez és gratulálok a csapatunknak a ma esti győzelemhez. Azt hiszem nagyszerű eredményeket hoztunk, meglehet, vannak olyanok, akiknek ez meglepetés. Ne felejtsük el, hogy a tabellát vezető Olaj és Falco nyomában vagyunk. Nem a legnagyobbak közé sorolnak minket, de kiváló csapatot alkotunk. Nincs rajtunk nyomás, nagyon jó eredményeket értünk el. Módfelett örülök és rendkívül büszke vagyok a fiúkra. Jól felkészültünk a ma esti találkozóra, és sok energiával játszottunk. Ahogy tesszük azt az egész szezonban. Megpróbáltuk kihozni magunkból a legjobbakat a Szolnok ellen. A ma esti teljesítményünk magabiztosságot adhat a továbbiakra, még nem értünk a végére, hiszen a rájátszás csak most kezdődik. Igyekszünk meglepni pár csapatot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák Szolnok Szolnoki Olajbányász KK
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés