Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Ellenzéki összefogás: mindennel foglalkoztak Orbánék csak azzal nem, hogy felkészítsék a lakosságot a második és a harmadik hullámra
Túl a városon 2021. március 27. 16:11 Forrás: MTI

Ellenzéki összefogás: mindennel foglalkoztak Orbánék csak azzal nem, hogy felkészítsék a lakosságot a második és a harmadik hullámra

Az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok egyetértenek abban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök válságkezelése nem csupán megbukott, de olyan kaotikus állapotokat eredményezett, amelyek a kormány által tönkretett magyar egészségügyet a mélybe taszították.

Hirdetés

A Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP azt közölte szombaton az MTI-vel, hogy Orbán Viktor és parlamenti papagájai számos nyilvánvaló mulasztást és ballépést igyekeztek elhárítani a járvány kiszámíthatatlanságára, Brüsszelre, Sorosra mutogatva.

„Azt azonban senki és semmivel sem tudja megmagyarázni, miként lehet egy egészségügyi világjárvány kellős közepén egy önmagát korlátlan hatalommal felhatalmazó kormánynak olyan helyzetet teremteni, hogy az 5500 orvos és egészségügyi szakdolgozó pályaelhagyását eredményezze” – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy Orbán Viktor „a koronavírusos magyar emberek betegágya mellől üldözte el” az őket segítő, gyógyító és ápoló embereket.

A közleményt megfogalmazó ellenzéki pártok szerint ez az ordító felelőtlenség nem szimpla kormányzati hiba, hanem egészségügyi válsághelyzetben a magyar nép ellen elkövetett bűntett.

Ahogyan az is elképesztő, hogy a kormány éppen a pandémia kellős közepén rendeli el – az ígért csereingatlan nélkül – a Szabolcs utcai hajléktalankórház kiürítését, végső soron megszüntetésé.

Az Orbán-kormánynak minden felesleges dologra jutott ideje, csak éppen arra nem, hogy a járvány második, majd harmadik hulláma előtt megfelelően felkészítse a lakosságot és az egészségügyi rendszert. Három-négy hét késlekedéssel vezettek be minden, a járványt fékező intézkedést, aminek a tragikus következménye, hogy a vírus hatalmas előnyre tett szert a védekezéssel szemben.

A közleményben azt írták, munkavállalók százezrei, munkahelyeket jelentő vállalkozások tízezrei, magukra maradt magyar emberek milliói nem kaptak semmilyen konkrét pénzügyi segítséget a kormánytól, csak a köztévében pufogtatott lózungokat, milliárdokba kerülő óriásplakátokat és persze a tízéves hazug ígéretet, hogy senkit sem hagyunk az út szélén.

„Miközben orvosok és ápolók ezrei búcsúztak el hivatásuktól, addig az Orbán-família és a fideszes uraságok a magyar emberek kiszolgáltatottságát kihasználva ezermilliárdokkal tömték tele a saját zsebeiket. A gőgös cinizmus netovábbja, hogy Orbán strómanjai luxusrepülővel repkedtek egzotikus szigetekre és országokba nyaralni, shoppingolni, titkos és messziről bűzlő üzleti ügyleteiket intézgetni, nem törődve azzal, hogy magyar családok százezrei vannak bezárva, s kerültek óriási bajba”.

Azt követelik, hogy a kormány végre nyújtson konkrét pénzügyi segítséget a kilátástalan helyzetbe jutott családoknak, a megélhetés nélkül maradt munkavállalóknak, a bajba jutott magyar embereknek.

A 2022-es kormányváltást követően ki fogjuk vizsgálni a kormány, és személyesen Orbán Viktor felelősségét az egészségügyi káosz, az említett 5500 egészségügyi dolgozó elüldözésének ügyében. A kormányzati válságkezelés kudarca miatt az emberek valódi válaszokra és közös megoldásokra várnak, ezért az ellenzéki pártok megegyeztek abban, hogy folytatják a tényfeltárást a COVID 2021 Vizsgálóbizottságban – áll a közleményben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció egészségügyi válsághelyzet ellenzéki összefogás gazdasági válság járvány Jobbik koronavírus LMP – Magyarország Zöld Pártja Momentum MSZP Orbán Viktor pandémia Párbeszéd válság világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés