Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • 450 ezer forintnyi édesség köszönetképpen a frontvonalban küzdő ápolóknak és orvosoknak
Szegeden 2021. március 27. 08:00

450 ezer forintnyi édesség köszönetképpen a frontvonalban küzdő ápolóknak és orvosoknak

Szeged első Bohócdoktor alapítványa, a Karitáció Alapítvány háromszáz csomag különleges desszert meglepetéssel örvendeztette meg a Szegedi Tudományegyetem Járványügyi Ellátóközpont covid osztályán dolgozó egészségügyi személyzetét.

Hirdetés

Egy nagylelkű adományozónak hála 450 ezer forint értékű előre csomagolt zacskós desszerttel és több száz tábla csokoládéval köszönték meg ebben a nehéz helyzetben az elcsigázott személyzet munkáját a Karitáció Alapítvány önkéntesei. Az akcióval a figyelmet is fel akarták hívni arra, hogy most még nagyobb szükség van az összefogásra és a szolidaritásra az kórházakban dolgozó egészségügyi személyzet felé. A testi és lelki kimerültségük ellenére még hosszú ideig kell helytállniuk a frontvonalban harcoló ápolóknak és orvosoknak. Támogatásra van szükségük ahhoz, hogy elviseljék a rájuk nehezedő óriási nyomást.

(fotók: Karitáció Alapítvány)

– 2020 tavaszán már bizonyítottuk, a Karitáció Alapítvány ott és akkor segít, amikor kell. Heti több száz adag meleg étellel, friss salátával és hidegen préselt gyümölcslével tettük az egészségügyben dolgozó hősök mindennapjait szebbé. Ők azok, akik minden nap folyamatosan azért dolgoznak, hogy ellátásunk fennakadás nélkül és akadálymentesen működjön – mondta Szécsényi Barnabás az alapítvány elnöke.

Az előrejelzések alapján a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedésére kell még számítani a következő hetekben. Emiatt megkérünk mindenkit, hogy vegye komolyan, és tartsa be a szakemberek által javasolt óvintézkedéseket, hogy minél hamarabb ismét teljes életet tudjunk élni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohócdoktorok járvány Karitáció Alapítvány koronavírus pandémia Szegedi Tudományegyetem SZTE világjárvány Szécsényi Barnabás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés