Hirdetés
Hirdetés
Színes 2021. március 26. 21:10 Forrás: hvg

Hanna és Bence volt a két legnépszerűbb név tavaly

Megjelent a lista, hogy tavaly melyek voltak a legnépszerűbb nevek Magyarországon. A lista elején nincs nagyon változás, de új nevek is bekerültek a felsorolásban.

Hirdetés

Az újszülött lányoknál a Hanna név vezeti, majd az Anna, a Zoé, a Léna és a Luca következik a legnépszerűbb nevek 2020-as listáján, a fiúknál a Bence, a Máté, a Dominik, a Levente és a Noel sorrend.

Ez abból a listából derült ki, melyet a Belügyminisztérium honlapján olvasható.

Az újszülötteknek leggyakrabban adott nevek kétszer százas listájának élbolyában alig van változás: a lányoknál a 2019-ben születettek esetében pontosan ugyanez volt a sorrend az első ötben, míg a fiúknál helyet cserélt a harmadik és a negyedik helyen a Dominik és a Levente, az ötödik helyre feljött Noel pedig helyet cserélt a hatodik Marcell-lel, de alig pár tucat a különbség közöttük. Hannának 1511 kislányt neveztek el tavaly, Bencének pedig 1457 kisfiút.

A lista egyik nagy befutója a Brájen: tavalyelőtt még csak a lista 100. helyén volt, tavaly viszont már a 87-en. Ennél is nagyobbat futott a Nara név a lányok között: a tavalyi 99. helyezett tavaly már a 68. volt.

A százas lista utolsó helyén a Virág és az Iván nevek szerepelnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: név névadás újszülött
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés