Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 26. 18:20

Orbán „elfelejtette” mondani, hogy az EU-ból hamarosan 8 millió vakcina érkezhet hazánkba

Amikor keleti vakcina érkezik Magyarországra, akkor fényképek és híradások sokasága ad hírt róla. Azonban amennyiben nyugati oltóanyag érkezik, arról Orbán Viktor elfelejt beszámolni, mint ahogyan nem beszélt róla most sem, a pénteki rádióinterjújában.

Hirdetés
Hirdetés

Erre a tényre Cseh Katalin, a Momentum EP- képviselője világított rá Facebook oldalán. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a csütörtöki Európai Tanács ülésen kiderült, Magyarország a következő hónapokban 4,6 millió magyar beoltására elegendő vakcinát kap az EU-ból.

A politikus azt írta: a második negyedévben 200 millió adag Pfizer-BioNTech, 35 millió Moderna, 70 millió AstraZeneca és 55 millió egydózisú Johson & Johnson vakcinára lehet számítani az EU-ban. Ezeket az oltóanyagokat lakosságarányosan osztják el, kalkulációk szerint a Pfizer-BioNTech oltóanyagából 4,6 millió adag, a Modernából 766 ezer adag, az AstraZenecából 1,5 millió adag, a Johson & Johnson vakcinájából pedig 1,2 millió adag érkezhet a következő hónapokban Magyarországra. Összesen tehát a második negyedévben 6,8 millió kétdózisú és 1,2 millió adag egydózisú oltóanyag érkezhet hazánkba, ami 4,6 millió magyar beoltására elég. Ez az az információ, amit a nagyjából félórás nyilatkozatában Orbán Viktor nem osztott meg az emberekkel. Csak egy kérdés maradt: miért nem?”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cseh Katalin oltóanyag Orbán Viktor vakcina

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés