Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 26. 11:34 Forrás: Blikk

Nokiás doboz helyett nejlonzacskó – így bukott le a vesztegetéssel vádolt fideszes képviselő

Tavaly emeltek vádat Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője és nyolc társa ellen hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt.

Hirdetés

A vád szerint Boldog és társai a jogellenesen manipulálták a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit és a projektekben a kivitelezők kiválasztását. A vállalkozóktól pedig pénzt kértek azért, hogy előnyösebb helyzetbe kerüljenek az eljárás során. A nyomozás egyik érintettje nyilatkozott a Blikknek arról, hogyan bukott le a fideszes politikus a pénz átadásakor. Kiderült, hogy egy profi megfigyelő csapat volt ráállítva az ügyre.

2019 májusában értesültek arról, hogy egy M. Róbert nevű válllkozó 20 millió forintot fog visszaosztani a kormánypárti képviselőnek, ezért rejtett megfigyelés alá helyezték.

Az üzletember nejlon táskába tette a kenőpénzt, amit a budapesti Király utcában vett át tőle Boldog István egyik embere, aki ezután autóval az óbudai Graphisoft parkba hajtott. Itt találkozott egy kávézóban Boldog és két segítője, Fehér Petra és K. Péter – a pénzt végül utóbbi vette át a futártól. Az ügyészség a megfigyelés során gyűjtött információk alapján azt állapította meg, hogy a zsákmányon a három elkövető egyenlő arányban osztozkodott.

Boldogra hat év letöltendő szabadságvesztést, 5 millió forintos pénzbüntetést, és 6 millió 666 ezer 666 forint vagyonelkobzást kértek a bíróságtól.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Boldog István bűnügy Fidesz korrupció megfigyelés nyomozás TOP uniós pályázat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés