Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 26. 10:01

Milliárdosok kapnak milliárdos állami segítséget a turisztikában

Úgy tűnik, a járvány kellős közepén a kormány elhatározta, ideje hogy közpénzből építsünk szállodákat dúsgazdag üzletembereknek.

Hirdetés

Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be, hogy megszületett a döntés a panzió- és szállodafejlesztési pályázatokról. Előbbiből nyolc, utóbbiból kilenc győztest hirdettek ki – írja a 24.hu.

Összesen 1,7 milliárd forintot ad a kormány a kiválasztott vállalkozásoknak, amik között nem csak milliárdos üzletemberek cégei, de a letelepedési kötvényen nagyot kaszáló szereplők érdekeltségei is megjelentek.

296,3 milliót kap például a vecsési székhelyű GFS-Pro Ingatlanfejlesztő Kft., ami egészen eddig hurkolt kelme gyártásával foglalkozott és éppen a koronavírus-járvány közepén döntött úgy, hogy belevág a turisztikába. A cég tulajdonosi körében megtalálható Hölle János, aki a Rogán Antal féle letelepedési kötvényes bizniszt bonyolító cégekhez is több szálon kötődik – egyiknek tulajdonosa, másiknak kézbesítési megbízottja.

Kapott 299 milliót a milliárdos Dunai György is a Thermal Hotel Visegrád fejlesztésére. Ebben az esetben is felmerül a kérdés, szükség volt-e az állami támogatásra, ugyanis a szálloda a 2019-es adatok alapján 265 milliós nyereséggel zárta azt az évet. Az is figyelemre méltó, hogy így a vállalkozás most több pénzt kap az államtól, mint amennyi profitot 2019-ben termelni tudott.

150 milliót kapott továbbá a Forster Vadászkastély Szálloda, aminek a tulajdonosa az Újpest FC korábbi tulajdonosa, Lukács Ferenc. A nekik odaítélt összeg azért érdekes, mert korábban már kaptak 57,7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást Vadászkastély és Panzió bővítésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Most még háromszor ennyiből folytathatják a fejlesztéseket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás letelepedési kötvény Magyar Turisztikai Ügynökség Pénzügyminisztérium Rogán Antal szálloda Varga Mihály
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés