Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Orbán Viktor: Nem az a kérdés, mikor érjük el a csúcsot, hanem az, mikor indulunk le onnan – ezt senki nem tudja most
Túl a városon 2021. március 26. 07:37

Orbán Viktor: Nem az a kérdés, mikor érjük el a csúcsot, hanem az, mikor indulunk le onnan – ezt senki nem tudja most

Egyelőre nem tudják a járványügyi matematikusok, milyen nagy lesz a plató – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Az iskolák április 19-én nyithatnak. A szépségipar egyelőre nem állhat újra munkába.

Hirdetés

Orbán Viktor elmondta, egyelőre nem kellett hozzányúlni az ingázókhoz, az önkéntesek és az orvostanhallgatók még bírják, „erre eddig még nem kényszerültünk.”

Ezután megkérte a fiatalokat, legyenek fegyelmezettek. Majd arról beszélt, bánt minket az, hogy kevés az oltás.

Mi lesz húsvétkor?

Messziről kezdte a védőoltás fontosságáról beszélt a miniszterelnök, mielőtt érdemi választ adott volna. Abban nem kételkedik, hogy szabad lesz a nyarunk. „Ha esetleg önt érdekli, tudok számokat is mondani” – mondta Nagy Katalin mikrofonállványnak.

Majd nem válaszolt a kérdésre, hogy mi lesz húsvétkor.

Ezután arról beszélt Orbán Viktor, hogy elrontották, hogy Brüsszel szerzi be a vakcinák beszerzését. „Nem volt puskacső szorítva a homlokomhoz, és azt gondoltuk, együtt könnyebb lesz.”

Ezután megvédte Szijjártó Pétert, aki szerint a vakcinavásárlás nem ideológiai és politikai kérdés, ezért jön Pekingből meg Moszkvából csomag. Szerinte mindkét helyről időben szállítanak – ez mondjuk másképp van; a szerk.

A beérkezett vakcinákat át kell engedni egy magyar ellenőrzésen.

„Ha föloldjuk, akkor vihetik ki az oltani. Van 250 ezer feloldásra váró orosz vakcinánk, ha Müller Cecília feloldja ezeket, akkor ezekkel is lehet oltani.”

„Amíg ilyen magasan van a fertőzés, semmilyen nyitás nem engedhető meg. Ma délután az operatív törzs kijelöli az irányokat. Sorok lesznek a boltok előtt, eldöntjük, hogy nyolc helyett tízig, vagy tizenegyig lehessen kinn lenni. A boltok nyitva tartását toljuk ki kilencig, ezt még tárgyalja az operatív törzs. A járványügyi szakemberek ellenállnak annak, hogy a szépségipari dolgozók újra munkájába állhassanak.”

„Ragaszkodom ahhoz, hogy a regisztrált idősek megkapják az oltást, ha megkapták, akkor lehet újraindítani az országot.”

A nagyhét után lehet beszélni az iskolák kinyitásáról.

„Nagy vita lesz arról, helyes-e előrevenni a pedagógusokat...”

Előtte azt is mondta a miniszterelnök, jelentkezzenek a kismamák is a védőoltásért.

Orbán Viktor kimondta: „Reális esélyünk van arra, hogy április 19-én újraindulhatnak az általános és a középiskolák is.”

Orbán Viktor szerint minden úgy van, ahogy Müller Cecília mond – az fog történni, amit a tisztifőorvos mond.

Orbán Viktor felelősséget viselő politikusnak tartja magát, és ennek egyik jellemzője az, hogy időben tájékoztat mindenkit a történtekről.

Ezután hajóra száll a miniszterelnök, és több válaszon át vitorláshajós hasonlatokon keresztül válaszolt a kérdésekre. Van iránytűje, ott áll a kormánynál, de ülnek az árbockosárban is. Majd hangsúlyozta, szabad lehet a nyarunk, de hogy húsvétkor mi lesz, továbbra sem mondta el, azaz valószínűleg ugyanúgy maradnak a szigorítások, és semmilyen könynítés nem várható az ünnepek alatt.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés