Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Őrült rohanás, őrült gólzápor, nyerhettünk is volna: Magyarország–Lengyelország 3–3 (1–0)
Ziccer 2021. március 25. 22:40

Őrült rohanás, őrült gólzápor, nyerhettünk is volna: Magyarország–Lengyelország 3–3 (1–0)

Képriport
Egy perc alatt visszajöttek a meccsbe a lengyelek két gólos hátrányból, majd amikor már majdnem elhittük, tényleg megnyerjük, jött Lewandowski.

Hirdetés

Magyarország–Lengyelország 3–3 (1–0)
Labdarúgó világbajnoki selejtezősorozat, I csoport, 1. játéknap. Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött, vezette: Felix Brych, asszisztensek: Mark Borsch, Stefan Lupp (németek).
Magyarország: Gulácsi – Szalai A., Orban, Fiola – Hangya (Lang 66.), , Kalmár (Sigér, 81.), Nagy, Kleinheisler, Lovrencsics (Nego, 66.) – Szalai Á, Sallai (Varga K., 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Lengyelország: Szczęsny – Reca (Rybus, 79.), Helik (Glik, 58.), Bednarek, Bereszyński – Zieliński, Moder (Piątek, 59.), Krychowiak, Szymański (Jóźwiak, 59.) – Milik (Grosicki, 84.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Paulo Sousa.
Gól: Sallai (6.), Szalai Á. (56.), Orbán (78.), illetve Piątek (60.), Jóźwiak (61.), Lewandowski (83.).
Sárga lap: Fiola (7., 94.), Helik (34.), Bereszyński (49.), Lang (73.), Nagy (80.), Szalai A. (87.).
Piros lap: Fiola (94.).

Az UEFA megmondta, fehérben lépünk pályára, ami igazából a vendégmezünk, a lengyelek feszítettek piros dresszben.

Orbán Vilmos és Rossi Márkó is énekelte a Himnuszt – vagy legalábbis megpróbálták.

Kleinheisler sistergős bombát eresztett el a hétvégén a zágrábi Lokomotívnak talált be, a góllal helyet is kapott a kezdőben. Azért azt jegyezzük meg, Szoboszlaival nem éppen csereszabatos. Másfél év után játszik újra a nemzeti csapatban

Mi kezdtünk, Szalai Attila egyből megbüntette Lewandowskit, jól farpofán rúgta a felugró lengyel csatársztárt, miközben indítani próbált. Így kezdődött a meccs.

Meg Kleinheisler aprításával kezdődött a meccs, aki aztán az ötödik percben szabálytalanság után lőtt gólt, nem vezettünk, persze.

Egy perc múlva igen, óriási góllal:

a hatodik percben lengyel bedobást hatástalanítottunk egészen könnyedén, Fiola a magyar tizenhatos előteréből laposan indította a jobb oldalon Sallait, a labda csak gurult, gurult, át a lengyel középpályán és a védelmen, Sallai maga elé vette, kicsit felgyorsított, majd a rövidben tette Szczęsny mellett, 1–0.

A 19. percben bal oldalon vezettünk kontrát, Hangya tette középre laposan, Lovrencsics érkezett a tizenhatosra, a gyengébbik, azaz a bal lábával pörgetett a lengyel kapu közepébe. Szczęsny ott állt, könnyedén ölelte keblére a labdát.

Így örültünk Sallai vezető góljának! Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI/Szigetváry Zsolt)

A félidő közepére picit lelassult a meccs, és érdemi kapura lövés, támadás nélkül teltek a percek, de ez ekkor nekünk nagyon jó volt.

A 35. percben a jobb oldalon tört be Lovrencsics a lengyel tizenhatosa, erőből lőtte a rövid felé, Szalai Ádám csúszott érte, végül róla ment ki.

Egyetlen igazi, valóban értékelhető kapura lövésünk volt, az gól lett. A lengyelek egyszer nem találták el Gulácsi kapuját. Lewandowski idegbajosabb a kelleténél, jó kis első félidő volt ez így!

Az 56. percben Szalai emelt a lengyel kapuba, 2–0. Lewandowskit gyötörtük, végül megszereztük tőle a labdát, újra a jobb oldalon vezettük a támadást, Sallai lövését ezúttal blokkolták, de Szalai Ádám elé pattant, aki szépen emelt Szczęsny kapujába.

Majd Paulo Sousa hármat cserélt, és a három cseréjéből kettő két perc alatt kiegyenlített: előbb Piątek, majd Jóźwiak lőtt gólt, túl hamar kezdhettünk ünnepelni.

Nagyon úgy tűnt, összeestünk és a lengyelek valóban be is szorítottak minket. Ám egyszer csak kiszabadultunk, és Rossi csapatának gólkirálya, Orban térdelt gólt Szalai Ádám beadása után, 3–2.

Öt percig vezettünk, amikor Lewandowski tizenöt méterről ballal kilőtte a bal felsőt, 3–3.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás Lengyelország magyar labdarúgó-válogatott
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés