Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 25. 18:58 Forrás: MTI

Moszkvának már háromféle védőoltása van a koronavírus ellen

Megkezdődött Oroszországban a harmadik vakcinatípus, a CoviVac tömeggyártása a moszkvai Csumakov Immunbiológiai Központban. Közben Szerbiában is elkezdhetik gyártani a Szputnyikot.

Hirdetés

Az inaktivált egész vírust tartalmazó oltóanyag kiszállítása az ország régióiba meg is kezdődött. A Csumakov Központ szerint a vakcinából áprilisban félmillió, aztán pedig évi 10 millió adagot terveznek kibocsátani. Oroszországban a lakosság oltását eddig alapvetően a Szputnyik V és kisebb mértékben az EpiVacCorona vakcinával végezték.

A plusz 2–4 fokon szállítható vakcina hatósági ára 4330 rubel – jelenlegi árfolyamon több mint 17 ezer 500 forint.

Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RDIF) vezérigazgatója közölte, hogy sikerült megállapodni a belgrádi Torlak virológiai intézettel a Szputnyik V gyártásáról. Mint mondta, a kibocsátás még május előtt megkezdődhet.

A kedden beoltott, de majomkodni nem kívánó Vlagyimir Putyin orosz elnök egy csütörtöki díjkiosztó ünnepségen azt mondta, hogy a védettség kialakulásának függvényében ki fogja szélesíteni látogatásainak „földrajzát”. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az elnök a vakcina beadását követően jól érzi magát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Moszkva Oroszország pandémia vakcina védőoltás világjárvány Vlagyimir Putyin CoviVac
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés