Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 25. 13:50

Elkezdte kidolgozni a pedagógusok oltását az operatív törzs

Müller Cecília arra kéri a tanárokat és óvodapedagógusokat, hogy regisztráljanak, mert csak így kaphatnak vakcinát.

Hirdetés

Az országos tisztifőorvos bejelentette, hogy elkezdték kidolgozni a tanárok oltását.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az iskolák újranyitásáig beoltják a tanárokat, de ehhez regisztrálniuk kell.

Az iskolákat leghamarabb április 12-én vagy 19-én nyithatják ki.

Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy a tanárok közül sokan már megkapták az oltást az életkoruk vagy krónikus betegségük miatt.

A tanárok oltását a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Nemzeti Pedagógus Kar és több járványügyi szakértő is hónapok óta követeli a kormánytól. A Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában Totyik Tamás a PSZ alelnöke azt mondta, olyan, mintha feláldozhatóknak tekintenék a tanárokat, Szaszák Csaba, a Nemzeti Pedagógus Kar szegedi elnökségi tagja azt mondta, a pedagógusok a társadalom azon rétege, akik a legtöbb emberrel találkoznak a hétköznapokban, ezért is kell beoltani őket. Néhány hete Kásler Miklós még annyit reagált a sokadik felvetésre, hogy majd sorra kerülnek az életkoruk és a krónikus betegségeik alapján, külön a tanárokat nem tervezik beoltani. 

A szakma szerint eddig mintegy 60 pedagógus hunyhatott el a koronavírus okozta betegségben.

Valami változhatott, mert most mégis tömegesen oltják majd a pedagógusokat. Talán a kormány hozzáállása miatti felháborodás és a népszerűségvesztés miatt dönthettek úgy, meghátrálnak. Nem tudni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus oltás pedagógus tanár vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés