Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 25. 07:33

Maruzsa Zoltán: nincs kőbe vésve az iskolák április 7-i újranyitása

Kicsit belengette az iskolazár meghosszabbítását a köznevelésért felelős államtitkár.

Hirdetés

Maruzsa Zoltán ugyanakkor biztos benne, hogy nem kell otthon maradni a tanév végéig, tehát kinyitnak még az iskolák nyárig.

„Kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük. Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Maruzsa.

Az érettségiről azt mondta, még nem döntötték el, lesznek-e szóbeli vizsgák, ezt az aktuális járványhelyzet alapján határozzák majd meg, de egyelőre „normál menetrendre” készülnek.

Maruzsa Zoltán szerint egy év alatt sokat fejlődtek a digitális oktatásban rejlő lehetőségek, és hatalmasat fejlődtek a pedagógusok is.

„Azt mondhatom, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend a lehetőségekhez képest zökkenőmentesen működik” – lelkendezett az államtitkár, aki úgy látja, a digitális oktatás csak a nevelés területén korlátozza a tanárokat, a szaktárgyi tudást így is képesek átadni a gyerekeknek.

Az adatok alapján az államtitkár közölte, nincsenek számottevő változások a tanulmányi átlagokban, a bukások száma tavaly még csökkent is (ami nem feltétlenül jó), az érettségi tavalyi átlaga pedig megfelelt az elmúlt öt év átlagának.

A gyerekfelügyeletről azt mondta, március 19-én 20 ezer 313 fő kért felügyeletet, ez a teljes létszám 6,3 százaléka. Az általános iskolásoknál 5036 fő volt, ez 0,7 százalék, mindez a szülők fegyelmezettségét is mutatja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államtitkár bezárás digitális oktatás érettségi iskola köznevelés Maruzsa Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés