Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. március 25. 02:24

Szegeden is túl van az első hatósági próbán a tramtrain első szerelvénye

Képriport
A 406 001-es pályaszámú vasútvillamossal ezen az éjszakán azt tesztelték, hogy a szegedi megállók milyen messze vannak az 1-es Vasvilla küszöbjeitől, illetve mekkora a magasságkülönbség.

Hirdetés

Március 24-éről 25-ére virradóra jött be először a szegedi sínekre az 1-es Vasvilla. Mielőtt nekilátott teljesíteni az első hatósági próbát albérletet is cserélt: a szentesi motorgarázsból Szegedre költözött, az SZKT-nál bérel neki a MÁV-Start két vágányt a Pulz utcai villamostelep egyik csarnokában – Mészáros Lőrincék egyelőre kicsit lassan haladnak a szegedi karbantartó bázissal, lásd még nem állnak sehogy, igazából.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Ezen az éjszakán azt tesztelték a vasútvillamossal, hogy a szegedi megállók milyen messze vannak az 1-es Vasvilla küszöbjeitől, illetve mekkora a magasságkülönbség. Információink szerint Szeged-Rókuson rögtön volt is jegyzetelnivaló, de a hiba egyáltalán nem kapitális.

Minden megállóban gondosan lemérték a távolságokat, végül az Indóház téren fotómegállásra, „partifotózásra” is futotta a Pfaff Ferenc tervezte épület előtt, sőt a vasútvillamos itt vissza is fogott, azaz át is állt a másik vágányra is.

A hatósági próbák ezzel nem értek még véget, lesznek még éjszakai szembemenesztések is, akkor azt próbálják majd ki, hogy a vasútvillamos mellett hogyan férnek el az SZKT villamosai, illetve azt is modellezni kell, hogy két tramtrain hogyan fér el egymás mellett – ehhez majd átjön a 2-es Vasvilla is. Ha ezeket a próbákat is sikeresen teljesítették, akkor kezdhetik el gyűjteni a kötelezően előírt 50 ezer kilométert, azaz hamarosan bőven látjuk szaladgálni nappal is a vasútvillamosokat Szegeden is.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MÁV MÁV-Start SZKT tramtrain vasútvillamos Vasvilla hatósági próba
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés