Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 24. 22:55

Közleményt adott ki Szájer József: 250 eurós büntetést fizetett a brüsszeli szexbuli miatt

A kijárási korlátozások megszegéséért kellett ennyi pénzt befizetnie, a drogbirtoklási ügyét is megvizsgálták.

Hirdetés

Közleményt adott ki Szájer József, a Fidesz korábbi európai parlamenti képviselője szerda este, reagálva arra, hogy egy belga tévétársaság, a VTM leadott egy videót, pontosabban annak az előzetesét, ami az elfogásáról készült a hírhedt ereszcsatornás éjszakán. Az előzetest egy a brüsszeli rendőrök munkáját bemutató riportfilmhez vágták össze, amit csütörtökön mutattnak be. A netre feltöltött előzetest azóta eltávolították.

Szájer a közleményében azt írja, 250 eurót, tehát mintegy 90 ezer forintot fizetett a korlátozások megszegéséért, a drogbirtoklási ügyét pedig jogkövetkezmény nélkül lezárták.

„Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.”

Szájer József azt is írja, hogy a 2020. november 27-i magatartásáért mandátumáról és párttagságáról való gyors lemondással – vállalta a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövetett.

„Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem” – teszi hozzá.

A közlemény végén még kiemeli, hogy már nem képviselő, így megszűnt a nyilvános közszereplői státusza. Sőt, azt is írja, hogy magánszemély, ami kissé nehezen értelmezhető, hiszen ezt sosem vitatná senki, mint ahogy azt sem, hogy megilleti a magánélethez való jog.

Szájer József arról már nem ír a közleményben, hogy mit gondol az Alaptörvény azon passzusairól, melyek megnehezítik az azonos neműek életét Magyarországon. Ezeket ugyanis többnyire ő maga írta.

Közlemény

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Az ügy lezárult, annak kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszem:

A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam. Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen. A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem. Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam. Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával – amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek – erről bárki meggyőződhet. Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.

2021. március 24.

dr. Szájer József”

Akit érdekel a Szájer-videó, a 444.hu-n még láthat belőle egy rövid részletet, amin vélhetően épp motozzák a kitakart egykori fideszes EP-képviselőt.

(Nyitóképünk forrása: VTM)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Parlament Fidesz Szájer József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés