Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. március 24. 20:50 Forrás: pickhandball.hu

Mikler nyitotta ki a négyes döntő kapuját

A Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás volt a tét szerdán este Tatabányán. A MOL-Pick Szeged tovább erősödött, mivel több játékos, Bánhidi, Bodó, Rosta és Radivojevics is visszatért. Így nem okozott gondot a Tatabánya a Kékenek.

Hirdetés

Az első támadás szegedi góllal kezdődött, Bánhidi mutatta, hogy már egészséges. Utána is mutatta erejét a Szeged, a 7. percben 5-1-re vezettek a vendégek. Három perc múlva már további 3 góllal növelte előnyét a Szeged és már 8-1-et mutatott az eredményjelző. A Tatabánya edzője, Sibalin időt is kért, de nem tudta felrázni a csapatát, a 23. percben 14-4 volt az állás. Mikler remek formát fogott ki, az első 15 percben 90 százalékos mutatóval védett. A csodás első félidő végén 18-9-es MOL-Pick Szeged vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő is Mikler parádéjával majd Sostaric üres kapuba lőtt góljával indult, azonban ezt követően egy kicsit elaludt a Szeged és a Tatabánya a 39. percben 6 gólra feljött (20-14). Az előnyt tovább a 45. percben ötre is tudták csökkenteni (21-16), de utána Mikler újra ziccert fogott, majd Bombac is betalált és a hazaiak fellángolása csak arra volt elég, hogy megközelítsék a MOL-Pick Szegedet. A végén már a fiatalok is pályára léphettek, a vége pedig 29-22 lett. Így irány a Magyar Kupa négyes döntője.

Juan Carlos Pastor a klub honlapján elmondta, ő is és a csapat is nagyon örült a döntőbe jutásnak, hisz ez volt a cél. Az edző dicsérte a Tatabányát, ahogy mondta tapasztalt játékosai vannak és remek kerettel rendelkezik. Azonban a Szeged végig koncentrált a mérkőzésen, jól kezdte az első félidőt, azonban a második félidőben egy kicsit fejébe szállt a játékosoknak a vezetés, így a Tatabánya fel tudott zárkózni. Pastro azt is elmondta, több játékos annak ellenére is jól teljesített, hogy keveset tudott edzeni.

Grundfos Tatabánya–MOL-PICK Szeged 22–29 (9–18)
TIPPMIX Magyar Kupa, negyeddöntő, Tatabánya, Földi Imre sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth, Marton.
Tatabánya: Bartucz – Hornyák P. 3, Ancsin 4, Ilyés 2, Sipos, Bozovics  Győri 4/2. Csere: Konecny (kapus), Molnár, Zdolik,  Balogh 2, Debreczeni 2, Juhász 3, Sunajko 2.  Megbízott edző: Sibalin Jakab.
MOL-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 6/3, Kaspárek 2, Bombac 2, Bánhidi 7, Mackovsek 2, Källman 2. Csere: Gaber, Rosta 2, Bodó 3, Zsitnyikov 2, Bajus 1, Szilágyi, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc
Hétméteres: 2/2, ill. 3/3

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kézilabda magyar kupa MOL-Pick Szeged Tatabánya
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés