Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 24. 16:45 Forrás: Szeged Televízió

Závecz Tibor a Témában: Jakab Péter ráérzett az Orbán-módszerre

Rátalált a közvetlen stílusra, ez lehet Jakab Péter növekvő népszerűségének titka. A Jobbik elnöke már vezeti az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek rangsorát a Závecz Research szerint.

Hirdetés

Március elején 1000 fős reprezentatív mintán készített felmérést a Závecz Research. Ez alapján az előválasztáson részt vevő ellenzéki szavazók 30 százaléka látná szívesen most miniszterelnök-jelöltként Jakab Pétert. A listát korábban vezető DK-s Dobrev Klára népszerűségét 28 százalékra mérték. Jakab Péter az elmúlt hónapokban kifejezetten aktív volt az országgyűlésben és azon kívül is, ez is növelhette a népszerűségét.

Jakab Péter előnye még nagyobb az összes lehetséges előválasztási szavazó válaszait nézve: 19 százalékkal vezet a Dobrev Klára és Karácsony Gergely előtt, akik egyaránt a szavazatok 15-15 százalékára számíthatnának, ha most lenne az előválasztás. A momentumos Fekete-Győr Andrásra 9 százalék, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjére, Márki-Zay Péterre 5 százalék szavazna egyelőre. Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Dobrev Klára még nem jelentették be, hogy indulnának az előválasztáson. 

„Minden népszerűségi toplistát mostanában Jakab Péter vezet, aki megtalált egy piaci rést, egy olyan szavazói réteget, ami eddig nem nagyon volt képviselve” – mondta Závecz Tibor a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában.

A közvéleménykutató szerint, ahhoz, hogy az ellenzék megőrizze a minimális előnyét a Fidesz-KDNP-vel szemben, szüksége van minden szavazóra.

A Závecz Research végezte azt a kutatást is, amit Bige László milliárdos vállalkozó rendelt márciusban. Az 5000 fős mintán végzett mérés alapján a teljes népességben belül 40-37-re az ellenzéki közös lista vezet a Fidesz–KDNP-listával szemben. A biztos pártválasztók között 51-48 arányban, tehát 3 százalékponttal vezet az ellenzék.

Závecz Tiborral a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélgetett

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dobrev Klára előválasztás Jakab Péter közvélemény-kutatás Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Závecz Research Závecz Tibor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés