Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 24. 10:31

Egyetlen mondattal söpörte le a Magyar Orvosi Kamara javaslatait a Kásler-minisztérium

Miután az elmúlt napokban Magyarországon voltak a világon a legrosszabbak a koronavírusos betegek halálozási mutatói, a MOK nyilatkozatban javasolt újabb intézkedéseket. Ezeket az Emberi Erőforrások Minisztériumában nyilvánvalóan nem vették komolyan.

Hirdetés

A Magyar Orvosi Kamara, a járvány megfékezése érdekében, hétfőn szigorúbb korlátozások bevezetését kérte a kormánytól. A szervezet azt javasolta:

  • azonnal korlátozzák az üzletekben egyidejűleg tartózkodó vásárlók számát,
  • tiltsák meg közterületen a három embernél nagyobb csoportok kialakulását, ez alól kivételt csak az egy háztartásban élők jelenthessenek.
  • rendeljék el a plázák, bevásárlóközpontok bezárását, azokban csak az élelmiszerbolt és gyógyszertár tarthasson nyitva, és a közösségi tereket kizárólag a boltok megközelítésére lehessen használni.

„A népességarányos halálozási mutatókban napok óta elsők vagyunk a világon, a kórházi osztályok túlnyomó része már Covid-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már Covid-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére”– olvasható a MOK közleményében.

Az ATV Híradójának kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy rövd nyilatkozattal söpörte le az orvosok javaslatát az asztalról:

„abban kérjük a Magyar Orvosi Kamara segítségét, hogy az oltásellenes orvosokat állítsák az oltás pártjára”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI járványkezelés korlátozás koronavírus Magyar Orvosi Kamara
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés