Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Mészáros Lőrincék családi cége 17,5 milliárdból építheti meg az Országos Széchényi Könyvtár archívumának raktárát
Túl a városon 2021. március 23. 22:43

Mészáros Lőrincék családi cége 17,5 milliárdból építheti meg az Országos Széchényi Könyvtár archívumának raktárát

Már a tervezésnél is Mészárosék jártak jól.

Hirdetés

„A Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte a WHB-val konzorciumban a Piliscsabán épülő, Országos Széchényi Könyvtár archívumainak elhelyezését szolgáló raktár építéséhez kapcsolódó tendert” – írja az Átlátszóra hivatkozva a Telex.

Az Átlátszó szerint már a tervezésnél a Mészáros család járt jól: a tervezettnél 96,6 millióval drágábban, 550 millió forintért vállalta a munkát a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. egy másik céggel együtt.

Az uniós közbeszerzési közlöny legújabb száma szerint a raktár építése nettó 17,5 milliárd forintba kerül majd.

A mukálatokat a Mészáros Lőrinc gyerekeinek (dr. Mészáros Beatrix, ifj. Mészáros Lőrinc és Homlok-Mészáros Ágnes) tulajdonában álló cég, a felcsúti Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. végzi, konzorciumban a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft.-vel.

„Az (OSZK) archívumainak elhelyezését szolgáló archivális és szolgáltató raktár alapterülete több mint 11 ezer négyzetméter lesz, amelyben többek között egy speciális szerverterem is helyet kap. A főépületet háromszintesre tervezik, emellett két melléképület is létesül, de a munkához tartozik a kapcsolódó infrastruktúra kiépítése is” – írja az Átlátszó.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Országos Széchényi Könyvtár archívum építés építkezés Mészáros Csoport Mészáros Lőrinc NER oligarcha Orbán-kormány pályázat tervezés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés