Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 22. 18:24

Egészségügyi tanuló és végzettségű önkénteseket vár az Országos Kórházi Főigazgatóság

Mi sem bizonyíthatná jobban, hogy a járvány alatt is minden a lehető legnagyobb rendben a magyar egészségügyben!

Hirdetés

Egészségügyi tanuló és végzettségű önkéntesek jelentkezését várják a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére ezen a weboldalon, közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság hétfőn.

Azt írták, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot, ezért országos összefogásra van szükség ahhoz, hogy a meredeken ívelő járványt megállítsuk és leküzdjük. Szerintünk, míg a magyar lakosságra a tudatos védekezésben, a szabályok betartásában hárul fontos feladat, addig az egészségügyi végzettséggel rendelkező és az egészségügyben tanulók szaktudásukkal segíthetik a védekezést.

Azt is írják, hogy a magyar egészségügyben évszázados hagyománya van az önkéntességnek.

„Most minden korábbinál nagyobb szükség van azokra az elkötelezett és tenni akaró segítőkre, akik orvosaink, ápolóink munkáját támogatják. Ahogyan a koronavírus-járvány első és második hulláma idején, úgy most is várunk minden egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevőt, akik tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért, mindannyiunk biztonságáért.”

A fentiek ellenére azért azt fontosnak tartották hozzátenni ehhez, hogy szerintük a magyar egészségügy eddig is képes volt mindenkinek az elérhető legmagasabb szintű ellátást biztosítani, a koronavírus-járvány kitörése óta mindenkinek jutott elegendő orvos, ápoló, kórházi ágy, lélegeztetőgép és gyógyszer, és ez így lesz a jövőben is.

„A kórházi betegek és a lélegeztetett betegek számának alakulására az egészségügyi ellátórendszer felkészült. A kapacitásokat az Országos Kórházi Főigazgatóság szinte percről percre követi”

– írják a közleményben.

Mindezeknek erően ellentmond például annak a szegedi nővérnek a megrázó hangú Facebook-posztja, amiről a napokban írtunk, és amiben a többi között eszköz-, szakember- és szaktudáshiányról is írt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 egészségügy egészségügyi ellátás fertőzés járvány járványkezelés kórház koronavírus önkéntes Országos Kórházi Főigazgatóság vírus egészségügyi szakdolgozó orvos orvoshiány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés