Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 22. 11:41

Reuters: még egy kínai koronavírus elleni védőoltás kapott engedélyt Magyarországon

Tanuljuk meg ezt is: CanSino a gyártó, Convidecia a védőoltás. Egy adagos, vészhelyzeti használati engedélyt kapott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől.

Hirdetés

A Telex úgy tudja, az OGYÉI a harmadik fázisú vizsgálat eredményei alapján hagyta jóvá a Convidecia nevű vakcinát. A CanSino oltóanyaga virálisvektor-alapú, azaz magát a koronavírust vagy a darabjait nem tartalmazza, csak a tüskefehérjéje előállításához szükséges genetikai információt. Ezt egy vektorként használt másik vírusba, egy adenovírusba építik be, amelyet úgy módosítottak, hogy ártalmatlan és szaporodásra képtelen legyen.

Az engedélyezésről a Reuters oldalán lehetett először olvasni. A kínai angol nyelvű pártlap, a Global Times is írt az engedélyezésről, a CanSino az engedélyeket is megmutatta az újságnak. Azt viszont nem tudni, mikor jöhet az első szállítmány és ebből mennyit kötött le elvileg a kormány.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány kínai vakcina koronavírus pandémia vakcina védőoltás világjárvány CanSino Convidecia OGYÉI Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés