Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Tartalékosan ennyire futotta: Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 27–23 (11–10)
Ziccer 2021. március 21. 19:52 Forrás: mti

Tartalékosan ennyire futotta: Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 27–23 (11–10)

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 27-23-ra legyőzte a tartalékos összeállításban játszó MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

Hirdetés

Telekom Veszprém–MOL-PICK Szeged  27–23  (11–10)
K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló, Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 2, Tönnesen 3, Lékai, Nilsson 4, Borozan 3, Manaszkov 5.
Csere: Cupara (kapus), Blagotinsek, Nenadics 5/2, Ligetvári, Yahia 2, Moraes 3, Lukács, Dörnyei.
Vezetőedző: David Davis.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 7/4, Kaspárek 5, Mackovsek 2, Bombac 2, Gaber 1, Källman 3.
Csere: Zsitnyikov 3, Tóth J., Bajus, Szilágyi, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc
Hétméteres: 2/2, ill. 8/4

A szegediektől Luka Stepancic, Nik Henigman és Bánhidi Bence sérülés, Bodó Richárd, Bogdan Radivojevic, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Rosta Miklós betegség miatt hiányzott. Mivel a felnőtt keret tagjai közül csak kilenc játékos léphetett pályára, az utánpótlásból egészítették ki a csapatot. Juan Carlos Pastor ezen a találkozón tért vissza együttese mellé a koronavírusos megbetegedését követően.

A hazaiaknál Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda nem játszott.

Három veszprémi góllal kezdődött a meccs, de a huszadik percig nem nőtt tovább a különbség. Pastor a kilencedik percben, 5-2-es állásnál időt kért, mert elégedetlen volt játékosai teljesítményével. Rodrigo Corrales, a hazaiak spanyol kapusa nagy bravúrokat mutatott be, ennek ellenére 10-5-ös vezetésük után sorozatban négy gólt kaptak, így újra szorossá vált az állás. A vendégek Bánhidi hiányában gyakran tanácstalannak tűntek támadásban, de stabilizálták a védekezésüket, ráadásul Mirko Alilovic egyre több lövést hárított.

Több mint hat perc után szerezte első gólját a második félidőben a Szeged, ezt kihasználva ellenfele ismét ellépett négy találattal. Hátránya tudatában a vendégcsapat a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át, ám ez sem vezetett eredményre. A címvédő irányította a játékot, a szegediek fáradni látszottak, de amikor átlendültek a holtponton, egy hármas gólsorozattal ismét felzárkóztak (24-21). Az egyenlítésre nem volt esélyük, ám így is sokkal kisebb különbségű vereséget szenvedtek, mint december közepén, amikor szinte teljes kerettel 36-24-re kaptak ki hazai pályán a Veszprémtől.

A házigazdáknál Petar Nenadic és Dejan Manaszkov öt-öt gólt lőtt, a vendégeknél Mario Sostaric hét, Stanislav Kasparek öt alkalommal volt eredményes. A kapusok közül a veszprémi Rodrigo Corrales húsz, a szegedi Mirko Alilovic 13 védést mutatott be.

Ezzel szinte biztossá vált, hogy az idény végén a veszprémiek játszhatják otthon a bajnoki döntő visszavágóját, ugyanis a győzelmeiken kívül jelenleg egy döntetlenjük, a szegedieknek viszont már három vereségük van.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés