Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 21. 19:02 Forrás: Pénzcentrum

Itt a legrosszabb forgatókönyv: 14 ezer kórházban ápoltat és napi 250 halálozás vár a kormány

Egy nyilvánosságra került minisztériumi belső levelezésből kiderült, hogy a  járvány csúcsán a jelenleginél is sokkal rosszabb állapotokkal számol a kormány.

Hirdetés

Az RTL birtokába került tájékoztató 14 ezer kórházi ággyal és napi 250, vagy annál is több halálesettel számol. A Híradó szerint a kórházak már most is nehezen bírják a terhelést. Mára 10 625-tel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, és elhunyt 194 beteg. 10 652 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1273-an vannak lélegeztetőgépen.

A Portfolio számításai szerint

a kórházi ellátórendszer nem pár nap múlva, hanem már most elérte teljesítőképessége határát,

mivel jelenleg 2000-2200 olyan beteg van, akik intenzív ellátásra szorulnak. Azonban az ellátórendszer teherbíró képességének legfelső elméleti határa a számítások szerint 1800 fő.

Számításaik szerint március végére, április elejére további 400-500 fővel növekszik a lélegeztetőgépre szoruló koronavírus-betegek száma.

Ez az elméleti határ viszont nem teljesen tükrözi a valós határokat, ugyanis egy ilyen ütemesen romló helyzetben romlanak a betegek túlélési esélyei is, az ellátás minősége ugyanis nem tartható.

A nyitókép a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján készült.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi ellátás járvány koronavírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés