Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 20. 20:48 Forrás: Szegedi Tükör

Drága Nyunyóka, aranyos doktornő, segítsen rajtam! – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele


Hirdetés

Hiába vagyok a legnagyobb a hazácskámban, hiába hízelegnek kedves törpéim, már a hét legkedvesebb, legaranyosabb törpémben is csalódnom kellett, nem győzöm cserélgetni őket. Csak ülök a szuperbizottságban, jobbra-balra minisztereim, vitézeim, mégis egyre magányosabbnak érzem magam. Pedig milyen ragyogóan kezdődött!

Tamás ott volt a prágai barikádokon, kicsit nehezen tette le a záróvizsgáját, jutalmul sportminisztert csináltam belőle. Aztán kiküldtem Brüsszelbe, ott vitézkedjen. Sajnos szappannal sem lehet tisztára mosni a száját, állandó nyilatkozatviszketegsége van, ha valaki nem tetszik neki, simán legestapózza.

Velem kezdett, sok pénzügyi gondomat megoldotta katona-, majd kollégiumi szobatársam, a Lajos, de végül csúnyán összevesztünk. Elzártam a közbeszerzésektől, elvettem a tévécsatornáját, lapjait, ma már örül, hogy Veszprémben elbújhat. Na azért pár milliárdja maradt, miközben én szegény vagyok.

Müller Cecília nyugalomhipnózisával megállítja a járványt és megmenti a hazát Matisse húsvéti virágai között (forrás: drMáriás Facebook-oldala)

Józsi régi haverom, simán legyőzte az első szabad választáson Pozsgait. Ritka nagy koponya, bármikor ír egy alkotmányt, tart beszédet. Az EP-ben is kiemelt helyen, az első sorban ült, igazi szakmai tekintély volt. Kiváló ereszmászónk most hosszabb szabadságra ment, és mindenről gyorsan lemondott. Csak egy kétnyelvű táblácska hirdeti hősi cselekedetét Brüsszelben. Vitéz volt, díszpolgár, elment.

De ott van Bayer, a mindig ötös tagkönyvű nyelvvitéz, akit irodalmi díjjal is kitüntettem. Odaadtam neki a Simicskától visszaszerzett Hír Tv-t, azóta is fáradhatatlanul szid miden valódi és lehetséges ellenfelet, idehaza és az Unióban is.

Hű helyettesem, a helikopteres fővadász, lovas artista minden reformgondolatomat átnyomja a parlamenten, hát nem érdemel meg egy világkiállítást? Ha kell, körmeneten is részt vesz, szónokol keményen a Zsolt, ősszel fogadhatja a pápát is.

Személyi titkáromból, a parlamenti fociválogatott csatárából dupla minisztert csináltam, azóta repked a világban, védi a magyar mentét már a gondolatoktól is. Néha elfárad, ekkor kicsit hajókázik az Adrián. De szigorúan családi körben, nem úgy, mint ex MOB-elnökünk, aki csupasz fenekével majdnem elbukta Győr városát.

Azt a fránya Klubrádiót is elhallgattattuk, se Index, se Népszabadság. Mellettem áll a Fradi, a focirajongók tábora (Gábornál van a részletes lista), kaptak is hálából vagy húsz stadiont. Hogy az angol drukkerek hozták be a brit koronavírust, aljas rágalom, ugye doktornő? De itt van Szilárd, a pacalhasú főhonvéd! Elintézte Gazsi fiam angliai kiképzését is, védi a rezsicsökkentést, igazi súlyos egyéniség.

Jánostól már megszabadultam, veszélyes második ember volt, most kínlódik a szupervonattal, teniszszövetséggel, mindenféle kormánybiztossággal. Pénzre nincs szüksége, a trafikbiznisz mesteri ötlet volt.

Volt emberminiszterem államelnök akart lenni, most püspökként áldhatja a nevemet. Tibor is visszatért – mivel nem neveztem ki újra – Brüsszelből, vigaszdíjul Veszprém fesztiválvárosi biztosa lett. Pedig volt miniszterelnök-helyettesem is, most mégis azon gondolkodik, belépne-e a Fideszbe.

Kénytelen voltam a szebbik nemet is bevonni a kormányzásba, pedig köztudott, hogy a nemet nem tűröm. Már három női miniszterem is van, egyiknek, Katinak még nincs külön minisztériuma, csak beosztottjai, de ő vigyázza a házasság szentségét, felügyel a törpeszaporulatra, de csakis vegyes házasságban. Szépséges Judit éppen válik, de a hatalmas hiteleit biztosan visszafizeti, ügyesen építkezik: házat fel, férjet le. Mager Andreám is elvált, exférje idejében elmenekült a letartóztatás elől.

Drága doktornő! Miért nem szeretnek engem az emberek? Miért szidnak egyre többen?

Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Müller Cecília olvasói levél operatív törzs pandémia Szegedi Tükör világjárvány Zsadányi Nagy Csaba
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés