Hirdetés
Hirdetés
Színes 2021. március 20. 15:20 Forrás: Szegedi Tükör

Viharvadász vegyészhallgató városi fotópályázatot nyert

Nemrég hirdettek eredményt Az én zöld városom fotópályázaton, a legjobb alkotásokat mi is bemutattuk. A több mint száz pályamű közül Sütő Máté újszegedi ligetben készített képe lett a nyertes.

Hirdetés

– Meglepett, és természetesen nagyon örültem, hogy sikerült megszereznem az első helyet. Arra számítottam, hogy jó helyezést ér el a kép, mert ez a kedvenc szegedi fotóm – mondta a 22 éves Sütő Máté az önkormányzat és a Szegedi Városkép és Piac Kft. fotópályázatáról. A legjobb tíz alkotást szabadtéri kiállításon is bemutatják.

Sütő Máté elárulta a Szeged Televíziónak, szerencsés véletlennek köszönheti a felvételt: egy egyetemi zéhá után úgy gondolta, kimegy sétálni a ligetbe, és egy régen várt pillanat valósult meg. Hónapok óta álmodozott ugyanis arról, hogy egy reggel olyankor fotóz, amikor felszáll a köd, és a fák közt átdereng a napfény, hogy a liget igazi varázslatos voltát megmutathassa. Sokáig kereste a megfelelő beállítást, készített jó néhány képet, és azt adta be a pályázatra Sugarak címmel, amivel a legelégedettebb volt.

Sütő Máté

Másfajta égi jelenségekre szintén nagyon figyel a fiatalember. Tavaly óta a korábbinál is magasabb szinten űz ugyanis egy másik egyedi fényképezési irányt, a viharvadászatot a metkep.hu amatőr meteorológus csapatával.

Vonalak

Emiatt vett magának egy komolyabb kamerát, hiszen előtte csak a telefonjával rögzített fotókat, videókat. Sütő Máté a szegedi egyetem vegyész szakán tanul, az online oktatásból fényképezéssel és kajakozással kapcsolódik ki.

Körkép
Lángoló dóm
Pipacsmező
Tiszai csendélet
Elveszni
Híd a fény felé
Vörös szőnyeg

Nyitóképünk Sütő Mété díjnyertes képe, a Sugarak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fotó fotópályázat fotózás Szegedi Tükör Szegedi Városkép és Piac Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés