Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Laptop ajándékba a Szeged Első Lions Clubtól: Zoltánnak most már nem kell bejárnia az iskolába, hogy részt vehessen az online órákon
Szegeden 2021. március 20. 14:18

Laptop ajándékba a Szeged Első Lions Clubtól: Zoltánnak most már nem kell bejárnia az iskolába, hogy részt vehessen az online órákon

Képriport
A digitális oktatás óriási nehézséget jelent a diákoknak, ha nem rendelkeznek az ehhez szükséges informatikai eszközökkel. Ezt felismerve ad a rászorulóknak számítógépeket a Szeged Első Lions Club.

Hirdetés

Apró lépés a Szeged Első Lions Clubnak, de nagy lépés a megajándékozott családnak. Talán ez lehetne a legtömörebb összefoglalója annak a szombat délelőtti események, amelyen egy rászoruló családnak ajándékoztak egy laptopot.

Kőrösi Zoltán Deák Zoltán Tamás és Deák Attila Róbert nevelő- és Kőrösi Alexa édesapja szombaton délelőtt az Agóra Kálvária sugárúti bejáratánál vette át a gyerekeknek ajándékozott laptopot.

Erre most leginkább a középiskolás Deák Zoltán Tamásnak lesz szüksége, aki eddig úgy tudott részt venni a tanulásban, hogy naponta bejárt iskolájába, és az ott található számítógépek egyikén kapcsolódott be az oktatásba. Bár nagyon hiányzik neki az iskola, a diáktársak, mégis úgy fogalmazott a laptop átvételekor, hogy nagy könnyebbség lesz ezzel a tanulás.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galáriáját!

– A legutóbbi karácsonyi gyűjtés már nem kizárólag tartós élelmiszerekből álló csomagokat adott át Szeged Első Lions Clubja, hanem használt műszaki cikkeket, köztük asztali számítógépeket és laptopokat – mondta Bella Zsolt, a klub elnöke a helyszínen.

Az elmúlt időszakban kiderült, hogy járványhelyzet miatt elrendelt digitális oktatás miatt megnőtt az igény a családokban, hogy a gyerekek megfelelő eszközökkel rendelkezve bekapcsolódhassanak a tanításba. Sok családban azonban nem jut pénz ezek beszerzésére.

– Ebben a helyzetben döntött úgy Szeged Első Lions Club, hogy minél több asztali számítógéppel és laptoppal lássa el a rászorulókat. A kiválasztásban a helyi védőnői szolgálat vezetője, Fűrész Veronika segíti munkájukat. A szolgálattól kapott információk biztosítják, hogy a lehető legjobb helyre kerülnek az eszközök – tudtuk meg Bella Zsolttól.

A klub elnöke ennek kapcsán elmondta: eddig közel ötven családnak adtak át használt asztali gépet vagy laptopot, szervizelt állapotban, jogtiszta szoftverekkel. Akciójukat példamutató jelleggel is végzik – tette hozzá, mert szeretnék felhívni a helyben élő adományozni tudók figyelmét, hogy segítsék ők is eszközök adományozásával a rászoruló családokat. Számítógép hiányában az ilyen családokban élő gyerekek lemaradnak a tanulásban.

Kis lépés történt szombaton. Deák Zoltán Tamás és Deák Attila Róbert hétfőtől már gond nélkül tud tanulni a szombaton megkapott laptopnak köszönhetően. Sok ilyen kis lépés kellene, és akkor nagyot ugranánk előre.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: digitális oktatás járvány koronavírus laptop pandémia Szeged Első Lions Club világjárvány Bella Árpád
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés