Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 20. 11:32

Orbán Viktor esete az oltásellenes ellenzékkel – Bódi György olvasói levele


Hirdetés
Hirdetés

(Mai magyar mese)

„Most a védekezés sikerességét halálesetek számában lehet mérni” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök 2020. szeptember 12-én, amikor 633 halálos áldozata volt a Covid-19 koronavírus járványnak.

Tájékoztatom a Miniszterelnök Urat, hogy a mai napon 227 magyar honfitársunk hunyt el, és a halálozások száma elérte a 18 ezer 68 főt. Lélegeztető gépen van 1237 fő, akik közül az eddigi statisztikai adatok szerint 80 százalék a következő napokban meg fog halni.

Nagyon ízléstelennek tartom a halálozások számával történő játszadozást, de meg kell kérdeznem:

Most miben méri a sikerességet Miniszterelnök Úr?

Ha Ön továbbra is következetes – és Ön mindig az, sohasem viselkedik sem szélkakas, sem pávatáncos módjára –, akkor egyetlen következtetést vonhat le: lemond, mert a védekezés, amit Ön irányít, nemhogy nem sikeres, hanem gyalázatos.

Ezt tőlünk nyugatabbra úgyis hívjuk, hogy felelősségvállalás!

Mert Önnek minden rendelkezésére állt egy sikeres védekezéshez: teljhatalom (a legsikeresebben védekező országokban – Kína, Vietnam, Kambodzsa – kemény diktatúra van, igaz, hogy Kambodzsába egy Szíjjártó nevű magyar külgazdasági-és külügyminiszter sikeresen vitte be a kórt), a rendkívüli vészhelyzet, amikor még inkább azt csinál, amit akar; a pénz, az információ, a magyar orvosok és kórházi szakszemélyzet felkészültsége és betegek iránti elkötelezettsége; a laborként tekintett Ausztria példája, és még sorolhatnám tovább az erőforrásokat.

Ön persze másra hárítja a felelősséget: az Európai Unióra, és újabban az ellenzékre! Arra az ellenzékre, amelyet gyakorlatilag minden eszközéből kifosztott. „A Fidesz-frakció nem vesz részt az ellenzéki pártok által kezdeményezett szerdai rendkívüli parlamenti ülésen, mondván, „nem asszisztál a baloldal oltásellenes kampányához” – ezért nem vettek részt az ellenzék által kezdeményezett tegnapi rendkívüli parlamenti ülésen.

Nem asszisztálni kell, Miniszterelnök Úr, hanem közösen gondolkozni!

Ön persze a közös gondolkodáson azt érti, hogy visszaböfögik az nemzeti konzultációnak nevezett komédián az ön által sugalltakat és elvártakat! A közös gondolkodástól és cselekvéstől ön irtózik, mert kiderülne, hogy másnak is vannak gondoltai, sőt lehet, hogy más véleménye, mint önnek.

  • Tényleg azt hiszi, hogy több önkormányzat – köztük kiemelten a főváros – azért alakít mi oltópontokat, mert oltásellenesek?
  • Hogy összezavarja az önök zseniális teljesítményét, és nem azért, hogy segítsen az agyonsanyargatott háziorvosokon, és hogy ne tömegeljenek az oltásra várók egymás mellett összezsúfolva?
  • Az önkormányzatok azért követelték az idősotthonok lakóinak oltását, mert oltásellenesek?
  • Tud egy olyan európai parlamenti képviselőt felmutatni az önök soraiból, mint az MSZP-s Ujhelyi István, aki következetesen kutatja az uniós forrásokat, és szorgalmazza a tömeges védőoltásokat? (Nem, mert önök most is a néppárti ügyeikkel és botrányaikkal vannak elfoglalva Brüsszelben!)
  • Gődény és Lenkey urak az ellenzék által felbérelt oltásellenesek?

A friss Kossuth-díjas zenész haver is csak addig volt vírustagadó, amíg ő is el nem kapta a kórt, és meg nem tapasztalta annak gyötrelmeit.

Nem, Miniszterelnök Úr, ön most is megtalálta az ellenséget, amire a kampányt fel lehet építeni. 2018-ban a migránsokat, most az oltásellenes ellenzéket. Ezt fogják mantrázni a 2022-es választásokig! Megmondta Kövér házelnök: soha ilyen mocskos kampány előtt még nem álltunk. Mert ő már ismerte az önök tervét: fogjuk rá az ellenzékre a saját vírus elleni sikertelenségünket! Fogjuk rá az ellenzékre az elhalálozások okát! Fogjuk rájuk a saját cselekvőképtelenségünket! Elvégre ők kormányoznak! Az ellenzék űzi Dubajba a pénztáros szomszédot akkor is, amikor Ön személyesen tiltakozik a luxusutazások ellen. A halálozási mutató csak addig volt a kormányé, ameddig kedvező képet adott, amióta nem az, az oltásellenes ellenzék felelőssége!

A király meztelen! Miniszterelnök Úr, ön megbukott járványkezelésből (is)! Vállalja érte a felelősséget, és ne az ellenzékre mutogasson!

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György járvány koronavírus olvasói levél Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés