Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hamarosan méhek legelnek majd Szeged több városrészében, és ez mindannyiunknak jó lesz – Itt a Szeged Podcast harmincharmadik adása!
Szegeden 2021. március 19. 22:05

Hamarosan méhek legelnek majd Szeged több városrészében, és ez mindannyiunknak jó lesz – Itt a Szeged Podcast harmincharmadik adása!

Heti közéleti podcast-sorozatunk friss részében a városi környezetgazdálkodási cég vezetőjével, Makrai Lászlóval beszélgettünk, és értetlenül álltunk az össze-vissza szemetelő emberek előtt. Is.

Hirdetés
Hirdetés

2021-ben eldobni a szemetet bárhol, nem csak iszonyatosan ciki, hanem konkrétan az elképesztő bunkóság iskolapéldája, nagyjából erre a megállapításra jutottunk Gedzóval azután, hogy közel egy órát beszélgettünk Makrai Lászlóval, a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. vezetőjével, akivel a többi között Szeged kedvenc szelfifájáról, a Széchenyi téren kivágott platánról, fadoktorokról, teljesen értelmetlen feljelentésekről, a Meki, a kukák és a belvárosi szemetelés összefüggéseiről, valamint például az eldobható maszkokról meg az elképesztő mennyiségű csomagolóanyagokról is beszélgettünk, de azt is megtudtuk tőle, hogy Szegeden 70 ezer fa és 2 millió négyzetméter füves terület van, ami talán egyszer még jól jön majd valami kvízműsorban.

Mindezeken túl a városi környezetgazdálkodási cég vezetőjével beszélgettünk egy Szegeden egészen új kezdeményezésről, az úgynevezett méhlegelőkről, amihez köze van a Mondolo Egyesületnek is, és amiket több városrészben is kialakítanak, azért, hogy tegyenek valamit az ökoszisztémáért, azon belül is a növények beporzását végző rovarokért, amik sokkal fontosabbak az életünkben, mint azt gondolnánk.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 033 · 2021.03.19.

Az adás végén a koronavírussal szembeni védettséget igazoló igazolványokról is beszélgettünk, merthogy egyikünk már megkapta a sajátját, amit legszívesebben visszaküldene felbontatlanul, ha nem bontotta volna már fel. Hogy miért, az is kiderül a legfrissebb Szeged Podcastből.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gedzo környezet környezettudatosság Kovács M. Norbert Makrai László méh méhek podcast Szeged Podcast Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. fa növénybiológia növények növényvédelem platán virág betegség covid-19 fertőzés járvány járványkezelés koronavírus oltás oltási igazolvány oltóanyag vakcina vakcinaigazolás védettséget igazoló okmány vírus

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés