Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Elindult az idei Internet Fiesta: a Somogyi-könyvtár videókat és szegedi mobilapplikációkat is kínál online
Művház 2021. március 19. 17:17

Elindult az idei Internet Fiesta: a Somogyi-könyvtár videókat és szegedi mobilapplikációkat is kínál online

Az idén márciusban már huszonkettedik alkalommal rendezik meg a könyvtárakban az Internet Fiestát, hogy ezzel is elősegítsék a digitális írástudás minél szélesebb körű elterjedését. A Somogyi-könyvtár az idén is széleskörű virtuális ajánlataival kapcsolódik az országos kezdeményezéshez.

Hirdetés

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség, valamint a Nemzeti Kulturális Alap kezdeményezésére 1999-ben indul útjára az Internet Fiesta című rendezvénysorozat. Az első fiesta óta az internet mindennapjaink részévé vált. Ma a rendezvények célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása.

Az idei Internet Fiesta fő témája a tanulás és könyvtár kapcsolata a digitális térben. A könyvtárak olyan programokat kínálnak, amik segíthetnek az otthon tanuló gyerekeknek és otthondolgozó szülőknek a jelenlegi helyzetben.

Az fiestához idén mintegy ezer könyvtár csatlakozott. Sok program foglalkozik az internetbiztonsággal, a netikettel és a tudásmegosztással.

A fesztivál programjai csütörtökön indultak és március 25-ig számtalan érdekességet kínálnak.

A Somogyi-könyvtár közel két tucat programja között találunk ismeretterjesztő videófilmeket, szabadon hozzáférhető, digitalizált szaklapokat és fotókat, szegedi témájú mobilapplikációkat, városismereti sétákat és játékokat, letölthető és kiszínezhető foglalkoztató füzetet, játékokat kicsiknek és nagyoknak, rajzpályázatot, ingyenes távtanulási lehetőségeket, játékos robotikát, valamint könyvajánlókat középiskolásoktól.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: online programajánló Somogyi-könyvtár Internet Fiesta
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés