Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Böjte Csaba előadása után a nyolcezer méter feletti világ titkaiba pillanthatnak be a Pedagógiai esték nézői
Művház 2021. március 19. 16:44

Böjte Csaba előadása után a nyolcezer méter feletti világ titkaiba pillanthatnak be a Pedagógiai esték nézői

Nagy érdeklődés mellett, Böjte Csaba egy korábbi előadásával a héten online indult útjára a Mentor(h)áló Pedagógiai esték tavaszi évada. A ferences rendi szerzetes ingyenesen elérhető előadását több ezren követték. Hasonló izgalmat ígér a következő program, Klein Dávid expedíciós hegymászó előadása is.

Hirdetés

Kedden este 6 órától újabb nagyágyúval folytatódik a Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont népszerű sorozata. Egy kivételes sportpályafutás emlékei, egy izgalmas és érdekes előadás következik a nyolcezer méter feletti világ titkairól.

Március 23-án, kedden este a Mentor(h)áló és az IH virtuális színpadán Magyarország legismertebb expedíciós hegymászója, a 45 éves Klein Dávid Bizonytalanság, válság, újrakezdés című online előadását nézhetik meg az érdeklődők.

A streemelt előadás pontos időpontja ugyan március 23-án kedden 18 óra, de fontos tudni, hogy az előadás a meghirdetett kezdő időponttól számított 24 órán belül bármikor megtekinthető.

Klein Dávid 13 évesen ismerkedett meg a hegymászással, a következő években a hazai mászóiskolákon kívül a Tátrában és az Egyesült Államokban tanult mászni.

Klein Dávid Magyarország legismertebb expedíciós hegymászója: több nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsot hódított már meg

Magashegyi expedíciós karrierje 1998-ban kezdődött az Első Magyar Hindikus expedícióval. 2019-ig összesen négy, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs tetején állt – valamennyin kisegítő oxigén használata nélkül. Ezzel az oxigén nélküli mászók között jelenleg ő, és Varga Csaba a legtöbb nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó.

2015-ben az Év sportolójává választották, kétszer – 2015-ben és 2016-ban is – kiérdemelte Az év mászása elismerést hegymászás kategóriában.

Az előadásra jegyek 1500 forintos áron az IH jegyértékesítési felületén válthatók.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hegymászás IH Rendezvényközpont Klein Dávid Mentorháló online Pedagógiai esték sport
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés