Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 19. 07:40

Orbán Viktor: Még egy hétig biztosan maradnak a korlátozások

Rekordokat döntöget a harmadik hullám, ezért döntött így az operatív törzs.

Hirdetés

Ez nem az a pillanat, amikor lazítani lehetne – közölte a miniszterelnök, aki bevallotta, rendőrnyelvű jelentéseket hallgat reggelente az operatív törzsön...

Van-e elegendő orvos és ápoló, akik működtethetik a lélegeztetőgépeket?

  • Orbán Viktort megnyugtatták a kórházigazgatók.
  • A rezidensek, az „inasok” be vannak oltva, és ki is vezényelték őket. Jönnek a végzős medikus hallgatók, akik „szívükben, lelkükben készen állnak, ha menni kell, akkor menni kell”, vélekedett Orbán Viktor.
  • További megszorító intézkedéseket már nehezen visel el az ország, más megoldás kell tehát.
  • Jó esély van a szabad nyárra.
  • A védőoltás jelenti a megoldást, minél jobban fel tudják gyorsítani az oltást, annál hamarabb lesz vége.
  • Az operatív törzs készíti az újraindítási tervet – az online nemzeti konzultáció alapján. Az egyébként azt mondta, fokozatosan lehet csak nyitni – ezzel Orbán Viktor is egyetért.
  • „Nem tudok dátumot mondani az újraindításról. A regisztrált 65 év felettiek oltása jelentheti a nyitás kezdetét, ez valószínűleg akkor lehet majd, amikor körülbelül két és félmillió magyar állampolgárt oltanak be.”

Szó volt erről is, amiről a Parlamentben is beszélt a miniszterelnök. Változatlanul azt és úgy gondolja, amit és ahogy ott válaszolt Arató Gergely DK-s képviselőnek.

„A húsvét, az húsvét. Az egy külön járványügyi kezelést igényel.”

A vakcinaigazolás azért is kell és fontos, mert az újranyitás után bizonyos szolgáltatások csak akkor vehetők majd igénybe, ha van az illetőnek vakcinaigazolása.

Ezután a miniszterelnök újra oltásellenességgel vádolta meg a komplett baloldalt, és arra kérte őket, kivételesen maradjanak csendben.

Szijjártó Péter újabb keleti vakcinák után kutat, „különösen akkor, ha külügyminiszter úr nem veszít a lendületéből.”

„Elszigetelődés, magányosság, szorongás, a kiegyensúlyozottság elpárolgott. Rossz lelki állapotban van az egész kontinens. Az egy évvel ezelőtti formánkhoz képest megviselt állapotban vagyunk, lelkileg. Újra kell indítani az országot lelkileg is. Helyre kell állítani a derűt, az optimizmust úgy, hogy közben meghaltak rokonainak, barátaink. Újra kell egyesíteni Magyarországot. Itt a művészekre, a kultúra, a lélek embereire is szükség lesz.”

„Ha az ember kinyitja az internetet, vagy rácsatlakozik...”

„Minden segítséget köszönök, az operatív törzs mindenre válaszol, és mindenkinek megmondja, hogy járulhat hozzá a közös védekezésnek.”

Ennyi. Utána még volt egy rövid „szakmai” értékelése a néppárti kilépésnek.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Kossuth Rádió Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés