Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Nem fogja kitalálni mire hivatkozva nem vesz részt a kormány az ellenzék által kezdeményezett járványügyi ülésen!
Túl a városon 2021. március 17. 17:49

Nem fogja kitalálni mire hivatkozva nem vesz részt a kormány az ellenzék által kezdeményezett járványügyi ülésen!

Nem, ezúttal nem Soros, Brüsszel vagy a migráció az ok, hanem egy új fegyver: azt állítják, az ellenzék oltásellenes.

Hirdetés

Úgy néz ki, ez lesz majd a Fidesz és a KDNP legfontosabb politikai kommunikációs fegyvere a politikai ellenfelekkel szemben. Eddig csupán komcsi volt az, aki nem fideszes vagy KDNP-s, most már oltásellenes a teljes ellenzék.

Igaz, erre vonatkozólag semmilyen konkrét bizonyíték nincs, hiszen a mérések szerint az oltáselenesség nem bizonyul pártkérdésnek Magyarországon, de a kormánypártok valamiért mégis úgy döntöttek, hogy ha valaki kritizálja a központi járványkezelést, akkor az megkapja az oltásellenes jelzőt.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: ha a baloldali pártok komolyan gondolnák a járvány elleni küzdelmet, akkor felhagynának az oltás elleni kampányukkal.

Emelett emlékeztettek: a miniszterelnök a héten személyesen is válaszolt a baloldali pártok kérdéseire, a kormány államtitkárai pedig a napirend előtti viták során adtak tájékoztatást a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb döntésekről és fejleményekről.

A Fidesz-frakció sem vesz részt az ellenzéki pártok által kezdeményezett szerdai rendkívüli parlamenti ülésen, mondván, „nem asszisztál a baloldal oltásellenes kampányához”.

A Fidesz képviselőcsoportja közleményében azt írta: a baloldal csak arra akarja felhasználni a parlament rendkívüli ülését, hogy bizonytalanságot keltsen az emberekben a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban. „Gyurcsányék ezt tették a védőfelszerelésekkel, a regisztrációval, és ezt teszik most az oltóanyagokkal szemben is” – tették hozzá.  

A parlament szerdán 18 órától tervezett – a „rendes” ülésnap után – egy rendkívüli ülést, amelyen a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd a koronavírus-járvány kormányzati kezelését kezdeményezte megtárgyalni.

Itt tartunk a járvány kezdete után egy évvel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ellenzék Fidesz járványkezelés KDNP Orbán-kormány Országgyűlés parlament
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés