Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szaszák Csaba, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségi tagja a Témában: Oltsák be a pedagógusokat!
Szegeden 2021. március 17. 16:28 Forrás: Szeged Televízió

Szaszák Csaba, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségi tagja a Témában: Oltsák be a pedagógusokat!

A nem éppen ellenzéki állásfoglalásairól ismert Nemzeti Pedagógus Kar már januárban kérte a kormányt: vegyék előre az oltási sorban az oktatási- és nevelőintézetekben dolgozókat. Most megismételték a kérésüket, de Kásler Miklós miniszter és a kormány hajthatatlan.

Hirdetés

Mindössze némi kormánypárti nevetgélésre futotta az országgyűlésben kedden, amikor Csányi Tamás jobbikos képviselő a digitális oktatás áráról és a pedagógusok beoltásáról kérdezte Kásler Miklóst. Az oktatásért is felelős emberi erőforrás-miniszter előbb leszólta a képviselőt, majd azt mondta: 

„a tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, életkoruknak és egészségügyi állapotuknak megfelelően. Az eddigi oltások során számosan megkapták az oltást, mindig annak a ritmusnak megfelelően, amiben az egész társadalom ezt megkapta”.

Tehát továbbra sincs hajlandóság arra, hogy a kormány beismerje, az iskolák lehetséges gócpontok, a tanárok pedig kiemelten veszélyeztettek a járvány idején. Április 7-én ugyanis megnyitják az oktatási intézményeket

Szaszák Csaba a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában azt mondta, már januárban levelet írtak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak, de eredménytelenül.

„Nagy haszna volna, ha a pedagógusok előrébb kerülnének. Gondoljunk bele, a pedagógusok a társadalom azon rétege, akik a legtöbb emberrel találkoznak a hétköznapokban. Nagyon sok ember függ tőlük, tehát, ha egy pedagógus beteg lesz, akkor az nagyon sok emberre hat. Ugyanúgy, ha egy pedagógus kiesik a munkából, akkor nagyon sok embernek az élét nehezíti meg ez a helyzet”

– magyarázta Szaszák Csaba.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnökségi tagja nem tudta megerősíteni, hogy már 40-en elhunytak közülük, de nem tartja túlzónak sem a számot. Hozzátette: számításaik szerint a tanárok ötöde már elkapta a vírust.

Az érettségivel kapcsolatosan elmondta: biztonságosan meg lehet szervezni a vizsgákat, ott sokkal kezelhetőbb folyamatról van szó, mint az oktatás esetében. Szaszák Csaba szerint az írásbeli kissé veszélyesebb a szóbelinél, mert előbbi esetében egyszerre többen vannak a teremben, míg a utóbbit jó időbeosztással könnyen meg lehet szervezni.

Szaszák Csabával a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit beszélgetett

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kásler Miklós oktatás oltás pedagógus tanár vakcina Balogh Judit Szaszák Csaba Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés