Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Rutineljárás az, amit most az AstraZenecával csinálnak, egyáltalán nem veszélyesebb a többi védőoltásnál
Túl a városon 2021. március 16. 16:03

Rutineljárás az, amit most az AstraZenecával csinálnak, egyáltalán nem veszélyesebb a többi védőoltásnál

Az AstraZenecát ráadásul az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte, szemben az Orbán-kormány által imádott, agyonreklámozott kínai Sinopharmmal, amiről, annak esetleges mellékhatásairól továbbra sem tudunk semmit.

Hirdetés

Vasárnap egymás után jelentette be öt ország

  • Németország,
  • Franciaország,
  • Olaszország,
  • Spanyolország és
  • Szlovénia,

hogy az oltás beadása és az agyi vénákban fellépő vérrögképződés közötti időbeli kapcsolatról szóló jelentések alapján az oltóanyag további vizsgálata mellett döntöttek, és felfüggesztik az AstraZeneca védőoltás alkalmazását.

A hirtelen kitört „aggodalom” miatt szólalt meg Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem kutatója:

„a vérrögképződési események gyakorisága a vakcinával oltottak körében nem tűnik magasabbnak mint az általános populáció körében tapasztalt érték. Ez azt jelenti, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok alapján nincs eltérés, amely több mint tízmillió oltás után elég nagy számnak minősül.”

Kemenesi Gábor azt is hangsúlyozza:

„az AZ vakcinát immáron több mint 11 milliónyian megkapták, a mostani vizsgálat a rutin gyógyszerhatósági engedélyezési folyamat része. Az úgynevezett safety signal során bármilyen gyanús esetet ekképpen vizsgálnak ki.”

Mi meg azt hangsúlyozzuk, a kormány roppant büszke arra, mennyi kínai koronavírus-vakcinát vásárolt már eddig is. Azt mondjuk nem nagyon hangoztatja, hogy egy közvetítő céget beiktatva kétszerannyiba került ez nekünk, magyar adófizetőknek, mint mondjuk a szenegáli adófizetőknek. Erről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő adott nekünk interjút.

A tegnapi „tömeges lemondás” kapcsán már megjegyeztük, de megismételjük,

a kínai Sinopharm vakcináról, annak lehetséges mellékhatásairól továbbra sem tudunk semmit hivatalosan. Az Európai Gyógyszerügynökség továbbra sem engedélyezte. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne hatásos, de azt is jelenti, hivatalosan nem tudunk, tudhatunk semmit esetleges mellékhatásokról.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: AstraZeneca Hadházy Ákos járvány Kemenesi Gábor kínai vakcina koronavírus pandémia Sinopharm vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés