Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 16. 11:17 Forrás: MTI

Koronavírus - A járványkezelés dokumentumaiba kért betekintést Ujhelyi István

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az EP közegészségügyi bizottságának tagja a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, nem tartja elégségesnek, ahogy a kormány kezeli a járvány gazdasági, társadalmi hatásait, illetve a vakcinabeszerzéseket.

Hirdetés

A politikus ezért betekintés kért a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati dokumentumokba.

Ujhelyi - aki oltáspártiként jellemezte magát - közölte, két miniszternek és Müller Cecília országos tiszti főorvosnak küld levelet, mert elege van abból, hogy csak olyan információkat hoznak nyilvánosságra, amely a kormány propagandacéljait szolgálják, de szakmai kérdésekre nem válaszolnak.

Az EP-képviselő kifogásolta, hogy a kínai és az orosz vakcinaszerződéseket bemutatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter közösségi oldalán, de az uniós vakcinabeszerzés logisztikai és szállítási dokumentációját nem, pedig arról is a magyar kormány tárgyalt.

Ujhelyi István a többi között betekintést szeretne a kormány teljes, átfogó oltási stratégiájába, illetve látni szeretné azokat a feljegyzéseket, amelyeket a magyar kormány azon képviselője készített, akit az uniós irányítóbizottság tagjaként a közös vakcinabeszerzési folyamat felügyeletére delegáltak.

Hozzátette: meg kívánja ismerni azoknak a szakembereknek a névsorát, akik összeállították az oltási sorrendet és a kockázati csoportokat; tudni akarja, milyen módon osztják el az oltóanyagokat az országban.

Az MSZP EP-képviselője azt is firtatta,

miért kellett egy igazolható szakmai múlttal nem rendelkező, de annál zavarosabb múltú magyar közvetítő céget megbízni az 55 milliárd forintos kínai oltóanyagbeszerzés lebonyolításával.

Hozzátette: most az oltás megszervezésének van az ideje, de eljön az a pillanat, amikor ezzel is el kell tudnia számolnia a kormánynak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: képviselő oltás Ujhelyi István vakcina járvány koronavírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés