Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Túl a városon
 • Garai Szakács László: Igazbeszéd a Vajdaságból – Pásztor István gyakorlatilag lemondásra szólította fel szövetségesét, Orbán Viktort
Túl a városon 2021. március 15. 21:01

Garai Szakács László: Igazbeszéd a Vajdaságból – Pásztor István gyakorlatilag lemondásra szólította fel szövetségesét, Orbán Viktort

„Az utóbbi egy év rámutatott arra, hogy a 21. században nem lehet politikai vezető, aki válsághelyzetet nem tud megoldani, aki képtelen a közösségét sújtó váratlan helyzetekkel megbirkózni.” VÉLEMÉNY

Hirdetés
Hirdetés

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke Szabadkán az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen mondta el dörgedelmét.

„A politikus emlékeztetett arra, hogy pontosan egy évvel ezelőtt hirdettek szükségállapotot Szerbiában, és ez az egy év sok felismerést hozott. Pásztor István köszönetet mondott a vajdasági magyaroknak a türelmükért, a kitartásukért, a segítőkészségükért, szabálykövető viselkedésükért, valamint azért, hogy pozitívan viszonyultak a koronavírus elleni védőoltáshoz. »Kegyelettel őrizzük azok emlékét, akiket elveszítettünk a járványban, osztozunk azok gyászában, akiket veszteség érint. Ugyanakkor szeretném azt is elmondani, hogy mi, vajdasági magyarok, szerbiai polgárok büszkék vagyunk arra, ahogyan az ország kormánya és államfője kezelte a járványhelyzetet. Életet, politikát, együttműködést csak bizalomra lehet építeni. Kétségtelen, hogy az elmúlt év a bizalom legkeservesebb próbája volt úgy a magánéletben, a családok számára, mint a politikusoknak«” – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Eközben mi, anyaországi magyarok egyáltalán nem lehetünk büszkék.

Áder János köztársasági elnöknek volt annyi esze, hogy a lehető legtávolabb tartsa magát a koronavírus-járványtól, és ne akarjon „segíteni”, viszont

Orbán Viktor miniszterelnök... Hát...

Néhány fontosabb idézet tőle a vírusról, a védőoltásokról, a járvány kezeléséről:

 • 2021. március 5.: A kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe.
 • 2021. február 26.: Felmerült itt az, hogy elég vakcinát lekötöttünk-e például a Moderna vakcinájából? Ez egy sajtóhír volt, ami azt hozta elő, hogy lehet, hogy Magyarország a lakosság arányához képest többet is leköthetett volna. Szamárság. Le van kötve 17 millió vakcinánk!
 • 2021. február 25.: Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, hogy az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk.
 • 2021. február 24.: A helyzet nem könnyű, mert itt van velünk a jó hír, több vakcina érkezett és ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot.
 • 2021. február 19.: Én ötvenhét éves vagyok, mégis mindannap tanulok. Tanulni nem szégyen. (...) Ilyen hosszú papírtáblázatokból dolgozom. Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk. Okos asszony.
 • 2021. február 12.: Ezen belül 19,5 millió nyugati vakcinát, két és fél millió kínait és egymillió ember beoltására elegendő orosz vakcinát kötött le eddig Magyarország. Higgyék el, hogy az újraindítás sikerülni fog, remek akciótervünk van.
 • 2021. február 5.: Nekünk a pénz nem lényegtelen, de az élethez képest másodlagos. Ha választanunk kell, hogy kevesebb vakcinát lassabban és olcsón, vagy gyorsan és sokat, de drágábban, akkor az utóbbit választjuk. És ez Brüsszelben talán nem olyan nyilvánvaló, mint itt, Budapesten. Fordulóponthoz érkeztünk. Eddig úgy volt, hogy a vírus támadott, mi pedig védekeztünk, most mi támadunk, és a vírus védekezik.
 • 2021. január 29.: Én megvárom a kínai vakcinát, abban bízom a legjobban.
 • 2020. december 18.: Tehát ma egy általános országos, egy-két nap alatt történő teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll. Most úgy látom, hogy 35 ezer ember számára elégséges mennyiség érkezik december utolsó napjaiban.

Ezek alapján politikai vezetőnk meg tudja oldani a válsághelyzetet?

Nem.

Pásztor István beszélhetett akár Orbán Viktorról is?

Igen.

Garai Szakács László

Az orbáni „gondolatok” Lakner Zoltán gyűjtései.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Orbán Viktor pandémia Pásztor István Vajdasági Magyar Szövetség világjárvány VMSZ Szabadka

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés