Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 15. 19:33

Az örökség – Bódi György olvasói levele

„Nagyon remélem, hogy lesz mit örökül hagyni a gyerekeinknek!” Végre egy őszinte mondat! Ezzel a reménnyel fejezte be Orbán Viktor videoüzenetét 2021. március 15-én. Neki biztosan lesz mit örökül hagyni a gyerekeinek!

Hirdetés

Az ötcsaládos Orbán Viktor példás családapaként gondoskodik gyermekei örökségéről. Csak arról a két gyerekről írhatok, akiknek juttatásairól már több forrásból is értesülhettünk.

  • Az Orbán Ráhel közeli Magyar Divat és Design Ügynökség ebben a Covid-19 járvánnyal terhelt évben 2,3 milliárd forint állami támogatással segíti a gazdaság újraindítását, benne a barátnő ügyvezető havi 1,95 millió forintos fizetésével. Orbán Ráhel férje, Tiborcz István cégeinek gazdagodásáról is elég sokat tudunk, többek között azt is, hogy a magyar adófizetők pénzéből a magyar állam több mint 13 milliárd forintot fizetett vissza az EU-nak, hogy az OLAF ne vizsgálja a vő cége szabálytalan közbeszerzési eljárásait az önkormányzati közvilágítási pályázatok és gyatra kivitelezések ügyében.
  • Bőven írt a magyar sajtó Orbán Gáspár (Orbán Viktor másodszülött fia) 40 millió forintos ösztöndíjáról is, amellyel a magyar állam hozzájárult ahhoz, hogy Orbán Gáspár sikerrel végezhesse el a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) kilenc hónapos képzését.

Mi ez, ha nem egy dicséretes atyai gondoskodás gyermekei örökségéről?! Ha már Ő maga szegény, mint a templom egere, egyetlen fillér megtakarítás nélkül, ahogyan ezt vagyonnyilatkozatából tudjuk. Gondolom, hogy rengeteg szülő van ezzel így: ha már mi nem gazdagodtunk meg, legalább a gyerekeinkről gondoskodjunk!

Nem is lenne ezzel olyan nagy baj, ha a március 15-ei Nemzeti Ünnepen elmondott összes más gondolatival is így egyet lehetne érteni, és nem arra használta volna fel az alkalmat, hogy... ünnepélyesen fogalmazzak: a tényeket ne a valóságnak megfelelően mutassa be. Mert a péntekről vasárnapra halasztott heti bölcsességek között most is bőven volt „elrugaszkodás”. Hiszen csak azért került ennyibe a kínai vakcina, mert az emberélet minden pénzt, sőt még többet is megér, ilyenkor az ember nem nézi az árat (nem bizony, ha a közösből fizeti, és még egy kis „alkotmányos költségnek” is bele kell férnie)! Ha már az unió nem szállít pontosan, igaz, amit leszállít, azt se tudjuk beoltani, nemhogy az egész országot két nap alatt, még 74 ezret sem! Ez csak egy mellékes körülmény ahhoz képest, ahogy a sorosista, liberális, oltásellenes ellenzék gátolja a kormány példamutató vírusellenes küzdelmét. Mert Karácsony Gergely is csak kamuból állít fel Budapesten oltópontokat, meg a szombathelyi polgármester is (amit előbb a kormányhivatal megnéz, néhány módosítást javasol, majd hirtelen elfelejti az egészet, hagy sorjázzanak az emberek egymás nyakában az állami oltóponton). Mert az önkormányzatok ellenségek, azokat nem a szavazópolgárok választották, még kirabolva is csak azt nézik, hogy hogyan tehetnek keresztbe a kormány kiváló teljesítményének! És az ellenzék meg csak becsmérli az egészségügyi dolgozókat. Nem a szervezetlenséget, hanem az orvosokat és nővéreket, már akik maradtak az egészségügy halaszthatatlan, 2021. március 1-jei átalakítása után...

Minden erőt mozgósítunk. Hadrendbe állítjuk a végzős orvosegyetemi hallgatókat meg a medikusokat (súgja már meg valaki, hogy a kettő ugyanaz!), vezénylünk, vívjuk a csatát!

Tisztelt Miniszterelnök Úr! A Covid-19 vírus az ellenség, meg a mutánsai!

Ha valamikor, akkor most kellene a szakemberekre hallgatni! Virológusokra, orvosokra, járványügyi szakemberekre, matematikusokra! Meg békében élni, és együttműködni! No, ez az, amire Ön sosem lesz képes, még az ünnepi beszédeiben sem, pedig azt nemcsak a híveknek mondja, hanem az egész országnak!

Az ünnepi videoüzenetben is így fogalmaz a miniszterelnök: március 15. nemcsak az emlékezés, de a hála napja is, hiszen nemcsak 1848-49-ben álltak helyt az akkori magyarok, „hanem az ő helytállásukból merítettünk erőt 1956-ban, aztán később 1989-90-ben”... „Így épül a nemzet: egyik nemzedék sikeres helytállása és hősiessége adja az erőt a következő nemzedékek számára.” Valahogyan kifelejtette ebből a sorból azokat, akik 1945-ben a világháborús pusztítás után újjáépítették ezt az országot. Akik kiemelték a Dunából a belerobbantott hidakat. Akik jegyezték a békekölcsönt. Akik felépítették a Dunai Vasműt... Csak 1849-ben, 1956-ban és 1989-ben adtak példát? Én 1949-ben születtem, az én szüleim nemzedékétől miért veszi el helytállást, ők nem hagytak örökséget? Igaz, hogy nem gazdagodtak meg, csak újjáépítettek egy országot! Az Alaptörvényben is kiradírozták a magyar történelemből ezeket az éveket. Akkor is hazudtak. Miért kell ezt folytatni a márciusi ifjakra hivatkozva most is?

Vagy tényleg csak az az örökség, amit Ön és Önök hagynak?!

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György járvány koronavírus március 15. olvasói levél Orbán Viktor pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés