Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 15. 09:07

Orbán 1848-hoz hasonlította a mostani járványkezelést; szerinte oltásellenes a baloldal

Facebook-videót intézett a nemzethez a miniszterelnök március 15-e alkalmából.

Hirdetés

Éljen a magyar szabadság, éljen a haza – mondta Orbán Viktor lelkesítő március 15-i videójában. A miniszterelnök szerint az 1848-as magyarok helytállásából ered az 1956-os, az 1989–90-es nemzedék helytállása is.

„Ma is ez a helyzet. Nem csak életeket kell mentenünk, és visszaszorítani a járványt, de egy sikeres járványkezeléssel, egy bátor helytállással példát kell adnunk a majd utánunk következő gyermekeinknek, unokáinknak”

– mondta Orbán, majd kifejezte reményét, hogy

„lesz mit örökül hagyni a gyermekeinknek”  zárta szavait a miniszterelnök, aki vasárnapi Kossuth rádiós interjújával megmozgatta az ünnepi állóvizet.

Orbán a rádióban továbbra is hangoztatta, hogy a baloldal oltásellenes kampányt folytat, majd azt próbálta elhitetni a hallgatókkal, hogy az ellenzék azt mondja, az egészségügy gyenge

„Közben egyfolytában azt hallom a magyar baloldaltól, hogy az egészségügy így gyenge, úgy gyenge, úgy rossz, amúgy rossz. Ami, ugye a benne dolgozók gyengeségét jelenti” (5 perc 25 másodperctől meghallgathatja lejjebb). – hangoztatta Orbán, annak ellenére, hogy pontosan tisztában van vele: senki nem az egészségügyi dolgozókat kritizálja, hanem a kormány teljesítményét, az egészségügyi kormányzatot.

Érdekesség, hogy Orbán hibázott egyet a propaganda közvetítésében, mert azt interjúban azt mondta: a „baloldal nem a vakcina ellen küzd, hanem ellenünk”. Kérdés, hogy miként lehet oltásellenes az, aki nem a vakcina ellen küzd. Vélhetően járványt szeretett volna mondani a miniszterelnök, az beleillett volna propagandába.

„Hogy számoltak volna el ezek a baloldaliak a saját lelkiismeretükkel, hogy elbeszéltek embereket oltásról, és több százan ebbe belehaltak”

– mondta a miniszterelnök.

Orbán később megismételte, a baloldal támadja az orvosokat és lejáratja az egészségügyi dolgozókat (17 perc 30 másodperctől hallgatható meg a vonatkozó rész).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány járványkezelés Kossuth Rádió Orbán Viktor politikai vita
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés