Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. március 13. 19:37

Több mint háromszáz millió forintból fejleszt a szegedi Zengo Kft.

A háromdimenziós teret és az emberi interakciókat felismerő, látványos, egyedi alkalmazások fejlesztését lehetővé tevő szoftverplatformot alakít ki a szegedi vállalkozás.

Hirdetés

A 327 millió forintos összköltségű, 2023 végéig tartó projekt megvalósításához több mint 200 millió forint támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól a Zengo Kft.

A fejlesztés célja egy multi-szenzor alapú szoftverplatform létrehozása, melyben az emberi interakciókat a térben felismerve, egyszerűen készíthetők látványos, interaktív, egyedi alkalmazások. A megoldás részeként kétdimenziós (LIDAR) és 3D mélységi szenzorok adatfúziójával valós idejű eseményeket dolgoznak fel térben és időben.

A szoftverrendszer lehetővé teszi a változatos helyszínekhez való alkalmazkodást, az adatfolyamok tér- és időbeli szinkronizálását, a valós idejű pontos és megbízható eseménykezelést figyelembe véve az emberi érzékelés pszichológiai szempontjait a történésekre adott reakciók során.

A projekt közvetett eredménye lesz a rendszerre építhető egyedi alkalmazások tárháza, amelyeket részben termékként, részben szolgáltatásként értékesíthetnek.

A nyilvános cégadatok szerint közvetlenül, illetve közvetve magyar magánszemélyek tulajdonában álló vállalkozás fő profilja egyedi fejlesztésű oktatási keretrendszerek és a hozzájuk kapcsolódó saját gyártású oktató videók és animációk készítése, interaktív múzeumi attrakciók teljes körű kivitelezése, valamint digitális megoldások fejlesztése ügyfelei számára. Ehhez szorosan kapcsolódva csaknem tízfős stábbal filmstúdiót is működtet.

Az 55 alkalmazottat foglalkoztató Zengo Kft. 2019-ben 518,2 millió forint nettó árbevételt ért el, adózás utáni eredménye 82 millió forint volt. A tavalyi nettó árbevétele az előzetes adatok szerint millió 580 millió forint körül alakul.

Ha még nem látta a Zengo Kft. tavaly karácsonyi kisfilmjét, amivel megajándékozták Szegedet és a szegedieket, akkor most tegye meg, érdemes!

De ők készítették a Szeged300 ünnepségsorozat hatalmas, látogatható tortájában bemutatott animációs filmet is Szegedről

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés gazdaság Zengo
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés