Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. március 12. 18:17 Forrás: MTI

Koronavírus - MSZP: vonják be az önkormányzatokat az oltási program lebonyolításába!

Az önkormányzatok azonnali bevonását sürgette a koronavírus elleni oltások tömeges beadásának megszervezésébe és lebonyolításába Zugló szocialista polgármestere pénteken.

Hirdetés

Horváth Csaba az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzatok oltási programba történő bevonása érdekében ismét levélben fordult Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez.

Hozzátette: felszólította Kásler Miklóst, hogy hasson oda, győzze meg a kormányt, hogy vonja be az önkormányzatokat az oltási programba.

Emlékeztetett arra, hogy már egy hónappal ezelőtt írt levelet a szakminiszternek. Közölte, a főváros XIV. kerületében öt oltópontot alakítottak ki, ahol orvosok, ápolók és adminisztrátorok várják, hogy bekapcsolódhassanak a munkába.

Elmondta, Zuglóban képesek akár több tucat oltópontot is kialakítani, és tudja, hogy az önkormányzatok országszerte képesek több ezer oltópont kialakítására.

Horváth Csaba érthetetlennek nevezte, hogy az eddig megérkezett közel hárommillió vakcinából csak 1,3 milliót adtak be, és a kormány még most sem akarja az oltási programba bevonni az önkormányzatokat, pedig láthatóan napi ötvenezer vakcinánál többet képtelenek beadni. A múlt hétvégi hetvenezres oltóprogram is csúfos kudarc volt - jegyezte meg.

Hangsúlyozta, nem annak szurkol, hogy bukjon meg az oltási program, hanem hogy végre tömegessé váljon az oltások beadása.

„Ne játsszanak tovább az emberéletekkel, hiszen az időben megkapott oltás emberéletek tízezreit mentheti meg” – fogalmazott.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MSZP oltás önkormányzat Budapest Horváth Csaba járvány kínai vakcina koronavírus pandémia védőoltás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés