Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Pikó András, Józsefváros első embere feljelentette elődeit, Kocsis Máté és Sára Botond fideszes polgármestereket
Túl a városon 2021. március 12. 13:08

Pikó András, Józsefváros első embere feljelentette elődeit, Kocsis Máté és Sára Botond fideszes polgármestereket

Befejezte a belső ellenőrzést a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit (JKN) Zrt., amely a korábbi fideszes kerületvezetés működését vizsgálta. Az eredményre ők sem számítottak.

Hirdetés

„Amikor a választási kampányban az önkormányzat közös pénzforrásait megcsapoló Fidesz-polipról beszéltünk, egyáltalán nem gondoltuk, hogy a polip csápjai ilyen mélyen tapadnak a közpénzekre és ilyen erővel szívják le azokat. Egyaránt megdöbbentő a JKN-nél feltárt korrupt gyakorlatok kiterjedt volta és kicsinyessége. Nagy pénzeket nyúltak le, de nem lehet mondani, hogy ne hajoltak volna le minden forintért és ne ott fogták és rakták volna zsebre a közpénzt, ahol csak tehették”

– írta Pikó András, Józsefváros polgármestere a Facebook-oldalán a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. által elvégzett belső ellenőrzéssel kapcsolatosan. A vezetői jelentés nyilvános (pdf), Pikó András kijelenti a bejegyzésben,

„a politikai felelősséget az előző önkormányzati vezetésnek, személy szerint Kocsis Máté és Sára Botond volt polgármestereknek kell viselniük. Elkötelezettek vagyunk, hogy az írmagját is kiirtsuk Józsefvárosban a politikai korrupciónak. Ezért a bűnös gyakorlatokat lehetővé tévő vezetési struktúrákat megszüntettük és ennek érdekében további intézkedéseket vezettünk be. A feltárt ügyek egy része olyan súlyos, hogy azokban büntetőfeljelentést tett a jelenlegi vezetés ismeretlen tettes ellen, és van olyan ügy, amelyben már nyomozás, illetve tanúmeghallgatás zajlik.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Józsefváros Kocsis Máté Pikó András Sára Botond
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés